Sataysauce er en krydret indonesisk sauce med peanuts. I aften serverer vi den med crunchy peanutpaneret kylling. Fantastisk tilbehør er sprøde karryfritter med grøn karrypasta, en frisk gulerod-agurkesalat med koriander og lime.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pose
Koriander
1 stk
Lime
20 g
Grøn karrypasta
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
1 stk
Agurk
500 g
Kartofler
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
280 g
Kyllingebryst
1 stk
Gulerod
100 g
Sataysauce
(Indeholder Jordnødder, Soja, Gluten, Hvede)
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til salat
2 spsk
Mel til panering
¼ tsk
Salt til panering
1
Æg til panering
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Smør til sauce
1 spsk
Vand til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, karrypasta og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, skræl gulerod og agurk til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Halver lime.
Hak koriander groft.
Bland agurk, gulerod, koriander, et skvæt limesaft og salt i en mellemstor skål.
Hak peanuts fint.
Læg kylling mellem to stykker bagepapir, bank flad (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle.
TIP: Det er vigtigt, at peanutsene er fint hakkede, så de fastner.
Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg i en anden dyb tallerken.
Bland panko og peanuts i en tredje dyb tallerken.
Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en tallerken.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og krydr med salt.
Imens, bland smør, vand og sataysauce i en mellemstor gryde på middel varme, og lad simre i 3-4 min, eller indtil gennemvarmet.
TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast i panden. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Anret kylling, karryfritter og salat på tallerkener.
Top kylling med sataysauce.