Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i Hjælpecenter.
Forkæl familien med pestotoppet gnocchi med bagt broccoli og syrlig salat. Vi steger gnocchi sprøde og gyldne, mens broccoli bages til perfektion i ovnen. Vi topper gnocchi og broccoli med hjemmelavet pesto med hvidløg, basilikum, persille, ost og mandler. Den syrlige salat med salatblade, cherrytomater og agurk giver en skøn kontrast.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
350 g
Gnocchi
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja, Sennep)
1 pose
Bredbladet persille
1 pose
Basilikum
½ stk
Hvidløgsfed
20 g
Mandler
(Indeholder Nødder)
250 g
Broccoli
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
60 g
Blandet salat
125 g
Cherrytomater
1 stk
Agurk
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
2.5 spsk
Olivenolie (trin 4)
1 spsk
Vand (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær broccoli i 2 cm buketter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil bløde.
Skyl salat under koldt vand i et dørslag. Halver cherrytomater. Skær agurk i tynde, halve skiver. Bland salat, cherrytomater og agurk i en mellemstor skål.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Rist mandler i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en tallerken. Hæld olivenolie i samme stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg gnocchi i 6-8 min, eller indtil gylden, og krydr med et nip salt og peber. OBS: Gnocchien skal ikke koges inden den steges.
Pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint. Hak basilikum, persille og mandler meget fint. Bland hvidløg, basilikum, persille, halvdelen af mandler og halvdelen af finrevet ost i en mellemstor skål. Tilsæt olivenolie [2,5 spsk | 5 spsk] og vand [1 spsk | 2 spsk], og smag til med salt og peber. TIP: Tilsæt mere vand, hvis pestoen er for tyk.
Tilsæt balsamico, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber til skålen med salat, og vend sammen, når gnocchien og broccolien næsten er færdige. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Anret gnocchi og broccoli på tallerkener. Top med pesto. Drys med resterende finrevet ost og mandler. Server med salat.