Aftenens menu passer perfekt til en hyggelig fredag aften med masser af tid til at spise og omgås. Vi laver sprøde zucchinifritters med ost og panko i ovnen, og de får selskab af sprøde pitapizzaer med tomatsauce, rødløg, prosciutto, gedeost og basilikum. Vi serverer herlighederne med en frisk salat med cherrytomater, balsamico og valnødder og en cremet ranchdressing med crème fraiche og aioli.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Zucchini
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
60 g
Blandet salat
125 g
Cherrytomater
20 g
Valnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
4 stk
Pitabrød
(Indeholder Hvede, Gluten)
½ dåse
Tomatpuré
100 g
Prosciutto
1 stk
Rødløg
100 g
Gedeost
(Indeholder Mælk)
1 pose
Basilikum
1 stk
Æg (trin 1)
1 spsk
Hvedemel (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
½ tsk
Sukker (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Vand (trin 5)
½ tsk
Sukker (trin 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær zucchini i 1 cm stave.
Pisk æg [1 stk I 2 stk] og hvedemel [1 spsk | 2 spsk] sammen i en stor skål.
Bland panko, finrevet ost, salt [1/2 tsk| 1 tsk] og et stort nip peber i en anden stor skål.
Vend zucchini i æggeblanding og derefter i pankoblanding.
Fordel zucchini på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil møre.
Imens, skyl salat.
Halver cherrytomater.
Bland balsamico, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Vend salat og cherrytomater i skålen, og stil til side.
Bland fraiche, aioli, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en lille skål.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Riv basilikum groft.
Smuldr gedeost.
Bland tomatpuré [1/2 dåse, 2P], vand [1 spsk | 2 spsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt og peber i en lille skål.
Top pitabrød med tomatsauce og rødløg.
Placer pitabrød på risten i ovnen, og bag i 3-4 min, eller indtil gennemvarme.
Top med prosciutto, gedeost, basilikum og en smule olivenolie.
Anret pizza, salat og zucchinifritters på tallerkener.
Top salat med valnødder.
Server med ranchdressing.