Blev du også fanget af det spændende navn på denne opskrift? Vi lover, at resultatet ikke vil skuffe dig. Her har vi nemlig skabt en perfekt opskrift til en ekstra festlig aften. Vi laver en fantastisk svamperisotto, der får en vidunderlig smag af persille, citron, Worcestershire sauce, skalotteløg og hvidløg. Vi serverer vores risotto med prosciuttosvøbt svinemørbrad og ovnstegt broccolini.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Svinemørbrad
50 g
Prosciutto
150 g
Risottoris
4 g
Kyllingebouillon
4 g
Hvide Løjer & Urter
100 g
Østershatte
40 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Sesam, Nødder, Jordnødder)
75 g
Broccolini
1 stk
Skalotteløg
2 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Worcestershire sauce
(Indeholder Soja, Gluten, Byg, Sennep)
½ stk
Citron
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
6 dl
Vand (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 5)
1 spsk
Smør (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Svøb svinemørbrad i prosciutto.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Brun svinemørbrad i 2 min på hver side, og overfør til en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 12-15 min.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
Imens, hak skalotteløg, persille og hvidløg fint.
Skær citron [½ stk, 2P] i både og svampe i tynde skiver.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg svampe og skalotteløg i 3 min, eller indtil brunet og bløde.
Tilsæt hvidløg og ris, og steg videre i 1-2 min, eller indtil let gennemsigtige.
Tilsæt vand [6 dl | 12 dl], Hvide Løjer & Urter, worcestershire sauce og kyllingebouillon, og bring i kog.
Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil bouillonen er absorberet og risen er "al dente".
Fordel broccolini [1/2 pose, 2P] på samme bageplade. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil mør.
Tag panden af varmen, når risen er færdigkogt.
Tilsæt finrevet ost, citronsaft [1 spsk I 2 spsk], persille, smør [1 spsk I 2 spsk], salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Skær svinemørbrad i tynde skiver.
Anret risotto i dybe tallerkener.
Top med svinemørbrad.
Drys med pinjekerner.
Server broccolini.