"Loaded fries" er en ret, der hurtigt er blevet meget populær. Den består af gyldne fritter med forskellige velsmagende toppings – i aften er det sprødstegt prosciutto, frisk basilikumdressing og cremet ricotta. En delikat middag med middelhavssmage- og råvarer i centrum.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
50 g
Prosciutto
500 g
Kartofler
40 g
Rucola
½ g
Oregano, tørret
100 g
Ricotta
(Indeholder Mælk)
½ stk
Hvidløgsfed
1 stk
Zucchini
1 pose
Basilikum
1 stk
Citron
1 stk
Rødløg
10 g
Græskarkerner
(Kan indeholde Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)
½ tsk
Salt til kartofler
½ tsk
Salt til grøntsager
1.5 spsk
Olie til dressing
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt, oregano og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, skær rødløg i 2 cm tynde både.
Skær zucchini i 2 cm halve skiver.
Overfør grøntsager til en anden bageplade med bagepapir, når der er 20 min tilbage af fritternes tilberedningstid. Dryp med olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil bløde og brunede.
Halver citron.
Hak hvidløg og basilikum fint.
Bland et skvæt citronsaft, hvidløg, basilikum, olivenolie og et nip salt og peber i en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg prosciutto i 3-4 min, eller indtil sprød, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Bræk i store stykker.
Skyl rucola.
Vend fritter med grøntsager, citrondressing og rucola på bagepladen.
Anret kartofler og grøntsager i dybe tallerkener.
Drys med græskarkerner.
Top med ricotta og prosciutto.