topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rød kidneybønnekarry

Rød kidneybønnekarry

med sprød agurkesalat og kølende yoghurt

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

I aften byder vi på en rød bønnekarry med kidneybønner, kokosmælk, hvidløg, ingefær, chili og vores egen krydderiblanding, som vi kalder Saha-ras. Velsmagende tilbehør er luftige ris, en sprød agurkesalat med tomat og cashewnødder og kølende yoghurt.

Tags:
Vegetarisk
Hvedefri
Allergener:
Selleri
Mælk
Nødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Kidneybønner

½ stk

Ingefær

2 stk

Hvidløgsfed

200 ml

Kokosmælk

4 g

Saha-Ras

1 dåse

Tomatpuré

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

½ stk

Rød chili

1 pose

Koriander

20 g

Cashewnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Jordnødder, Sesam)

150 g

Basmatiris

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 4)

1.5 dl

Vand (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)752 kcal
Energi (kJ)3145 kJ
Fedt32.4 g
Mættet fedt20.3 g
Kulhydrat86.33 g
Sukker14.2 g
Protein20.04 g
Salt4.2 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min.

Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. 

TIP: Fjern ikke låget!

Forbered råvarer
2

Skyl kidneybønner under koldt vand i en si.

Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.

Riv hvidløg og ingefær [1/2 stk, 2P] fint.

Svits krydderier
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middel varme.

Svits hvidløg, ingefær, chili, tomatpuré og Saha-Ras i 1-2 min, eller indtil velduftende.

Lav karry
4

Tilsæt kidneybønner, grøntsagsbouillon, kokosmælk, vand [1,5 dl | 3 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og lad simre på middel varme i 15 min.

TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis karryen virker tyk.

Bland agurkesalat
5

Hak koriander fint (gem nogle hele blade til anretning).

Skær agurk og tomat i 2 cm tern.

Hak cashewnødder groft.

Bland agurk, tomat, cashewnødder, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et stort nip salt og peber i en skål.

Server
6

Anret ris og kidneybønnekarry i dybe tallerkener.

Top med yoghurt og et nip peber.

Server med agurkesalat.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image