topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rød kidneybønnekarry

Rød kidneybønnekarry

med sprød agurkesalat og kølende yoghurt

I aften byder vi på en rød bønnekarry med kidneybønner, kokosmælk, hvidløg, ingefær, chili og vores egen krydderiblanding, som vi kalder Saha-ras. Velsmagende tilbehør er luftige ris, en sprød agurkesalat med tomat og cashewnødder og kølende yoghurt.

Tags:
Vegetarisk
Hvedefri
Allergener:
Æg
Sennep
Nødder
Mælk
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Rød chili

5 g

Ginger Ninja

(Indeholder Æg, Sennep)

2 stk

Tomat

1 pose

Koriander

20 g

Cashewnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Byg, Havre, Jordnødder, Rug, Sesam, Spelt, Hvede)

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

1 pakke

Kidneybønner

2 stk

Hvidløgsfed

150 g

Basmatiris

2 tsk

Ingefær

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 dåse

Tomatpuré

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 spsk

Olie til stegning

1.5 dl

Vand til sauce

½ tsk

Salt til sauce

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3344 kJ
Kalorier (kcal)799 kcal
Fedt35.2 g
Mættet fedt12.5 g
Kulhydrat91.3 g
Sukker15.4 g
Protein21.6 g
Salt6.2 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

Imens, skyl kidneybønner under koldt vand i en si.

Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.

Riv hvidløg og ingefær (uskrællet) fint.

Svits krydderier
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Svits hvidløg, ingefær, chili, tomatpuré og Ginger Ninja i 1-2 min, eller indtil velduftende.

TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.

Lav karry
4

Tilsæt kidneybønner, grøntsagsbouillon, madlavningsfløde, vand, salt og et nip peber, og lad simre på middel varme i 15 min, eller indtil tyknet.

TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis karryen virker tyk.

Bland agurkesalat
5

Imens, hak koriander fint.

Skær agurk og tomat i 2 cm tern.

Hak cashewnødder groft.

Bland agurk, tomat, cashewnødder, olivenolie, salt og et nip peber i en skål.

Server
6

Anret ris og kidneybønnekarry i dybe tallerkener.

Top med yoghurt og et nip peber.

Drys med koriander.

Server med agurkesalat.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image