I aften byder vi på en rød bønnekarry med kidneybønner, kokosmælk, hvidløg, ingefær, chili og vores egen krydderiblanding, som vi kalder Saha-ras. Velsmagende tilbehør er luftige ris, en sprød agurkesalat med tomat og cashewnødder og kølende yoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Rød chili
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
2 stk
Tomat
1 pose
Koriander
20 g
Cashewnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Byg, Havre, Jordnødder, Rug, Sesam, Spelt, Hvede)
1 stk
Agurk
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 pakke
Kidneybønner
2 stk
Hvidløgsfed
150 g
Basmatiris
2 tsk
Ingefær
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 dåse
Tomatpuré
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Olie til stegning
1.5 dl
Vand til sauce
½ tsk
Salt til sauce
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Bring vand i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skyl kidneybønner under koldt vand i en si.
Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.
Riv hvidløg og ingefær (uskrællet) fint.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Svits hvidløg, ingefær, chili, tomatpuré og Ginger Ninja i 1-2 min, eller indtil velduftende.
TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
Tilsæt kidneybønner, grøntsagsbouillon, madlavningsfløde, vand, salt og et nip peber, og lad simre på middel varme i 15 min, eller indtil tyknet.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis karryen virker tyk.
Imens, hak koriander fint.
Skær agurk og tomat i 2 cm tern.
Hak cashewnødder groft.
Bland agurk, tomat, cashewnødder, olivenolie, salt og et nip peber i en skål.
Anret ris og kidneybønnekarry i dybe tallerkener.
Top med yoghurt og et nip peber.
Drys med koriander.
Server med agurkesalat.