topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Saftig æbleburger

Saftig æbleburger

med bløde løg og sprøde fritter

Træt af burgere, der altid smager af det samme? Prøv vores saftige æbleburger, og lad den kildrende sødme af karamelliserede løg bane vejen for de robuste, saltede kartoffelfritter. Indkapsl smagene i varme briocheboller, og top med frisk rucola.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Sulfitter
Hvede
Gluten
Æg
Mælk
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

1 stk

Løg

1 stk

Æble

12.5 g

Panko

(Indeholder Sulfitter, Hvede, Gluten)

2 stk

Briocheboller

(Indeholder Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde Sesam, Soja)

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

40 g

Rucola

250 g

Hakket svine-/kalvekød

20 g

Italiensk hård ost, høvlet

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)1015 kcal
Energi (kJ)4246 kJ
Fedt48.6 g
Mættet fedt14.8 g
Kulhydrat103.8 g
Sukker20.3 g
Protein42.7 g
Salt3.9 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) til fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne. 

Karamelliser løg
2

Skær løg i tynde, halve skiver.

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg løg i 10-15 min, eller indtil bløde og karamelliseret.

Tilsæt smør [1 spsk | 2 spsk], når der er 5 min tilbage.

Form bøffer
3

Skræl æble, og riv groft.

Bland æble, hakket svine-/kalvekød, panko [1/2 pose, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en skål.

Form fars til bøffer (1 pr. person).

TIP: Lav bøfferne en smule større i diameter end burgerbollerne (de trækker sig sammen ved stegning).

Steg bøffer
4

Opvarm en smule olivenolie i en anden stegepande på middel varme.

Steg bøffer i 5-6 min på hver side.

Tag panden af varmen, top med høvlet ost, og dæk til med låg. Stil til side i 4 min, eller indtil osten er smeltet. 

VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Varm boller
5

Skyl rucola under koldt vand i et dørslag.

Del boller på midten, og varm i ovnen i 2-3 min.

Vend rucola med en smule olivenolie og et nip salt og peber i en skål.

Server
6

Smør boller med mayonnaise.

Fyld med rucola, bøffer og løg.

Server med fritter og resterende rucola.