Sej i tomatsauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sej i tomatsauce

Sej i tomatsauce

med kartoffelmos & ovnbagt spidskål

Fisk kogt i velsmagende tomatsauce er en lækker klassiker, vi ikke må glemme. Denne opskrift er virkelig enkel, og tager kun 35 minutter at lave. Du smager kartoffelmosen til med smør og salt, og tomatsaucen får velsmagende kærlighed fra vegetabilsk bouillon, løg, hvidløg, peber og en knivspids salt og sukker. Spidskålen, du serverer ved siden af, gratinerer du med lagret ost. En ret, du ikke vil gå glip af!

Tags:
<650 kcal 2P-baseret

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Grøntsagsbouillon

1 stk

Løg

2 stk

Hvidløgsfed

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

250 g

Sej

200 g

Spidskål

20 g

Finrevet ost

500 g

Kartofler

1 stk

Rød peberfrugt

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Smør

2 spsk

Mælk

efter behov

Sukker

¼ tsk

Salt

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)220 kcal
Energi (kJ)920 kJ
Fedt13.67 g
Mættet fedt8.7 g
Kulhydrat17.52 g
Sukker13.4 g
Protein4.72 g
Salt4.1 g

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. Kog i 10-15 min, eller indtil møre. Hæld vand fra. Tilsæt en stor klat smør*, mælk* og salt*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Dæk til med låg.

Bag spidskål
2

Skær spidskål i kvart på langs. Fordel i et ildfast fad. Dryp med en smule olivenolie*. Drys med revet ost. Bag i ovnen i 15-20 min.

Steg grøntsager
3

Hak løg [½ stk, 2 pers.] og hvidløg fint. Skær peberfrugt i 2 cm tern. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg løg og hvidløg i 2 min. Tilsæt peberfrugt. Steg i 4 min. Tilsæt et nip sukker*. Krydr med salt* og peber*.

Lad simre
4

Tilsæt grøntagsbouillon og hakkede tomater. Lad simre i 3-4 min.

Tilbered fisk
5

Skær fisk til fileter (2 pr. person). Læg i panden med tomatsauce. Lad simre i 5 min. Vend fisken. Lad simre i 3-4 min.

Server
6

Anret kartoffelmos, tomatsauce og fisk i dybe tallerkener. Server med gratineret spidskål.