Sojaglaseret kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sojaglaseret kylling

Sojaglaseret kylling

med hvidløgsris og ovnbagt broccoli

Her byder vi på en rigtig luksuriøs og spændende lørdagsret. Svinekamfilet, broccoli og pak choi steges i ovnen, og får derefter en spændende smag af en glaze med sojasauce, sriracha og sød chilisauce. Mens vi bager kød og grøntsager til perfektion, koger vi hvidløgsris og sylter gulerod!

Tags:
Stærk
Mælkefri
<650 kcal 2P-baseret
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Broccoli

150 g

Basmatiris

1 stk

Hvidløgsfed

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

10 g

Sriracha

1 stk

Pak choi

1 stk

Gulerod

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

20 g

Sød chilisauce

280 g

Kyllingebryst

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Hvedemel (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Sukker (trin 3)

1 spsk

Vand (trin 3)

½ dl

Vand (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2470 kJ
Kalorier (kcal)590 kcal
Fedt6.7 g
Mættet fedt1.3 g
Kulhydrat81.4 g
Sukker16.2 g
Protein47.7 g
Salt5.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Steg kylling
2

Dup kylling tør med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber.

Vend kylling i hvedemel [1 spsk | 2 spsk] på en tallerken.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i 11-12 min, eller indtil gennemstegt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt. 

Sylt gulerod og pak choi
3

Imens, skræl gulerod til lange, tynde bånd.

Hak pak choi groft.

Bland hvidvinseddike [½ pakke, 2P], sukker [1/2 tsk | 1 spsk], vand [1 spsk I 2 spsk] og et nip salt i en skål. 

Vend gulerod og pak choi i skålen.

Hæld lage fra inden servering.

  Bag grøntsager
4

Skær broccoli i små buketter og stokken (skræl ved behov) i 2 cm tern.

Fordel broccoli på bagepladen i ovnen, når kyllingen har 7-8 min tilbage. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Vend sammen, og bag i 3-4 min.

Varm glace
5

Imens, pisk sriracha [½ pakke, 2P], sojasauce og vand [1/2 dl | 1 dl] sammen i en lille skål, og tilsæt til stegepanden. 

Bring i kog på middelhøj varme, og lad simre under omrøring i 1-2 min, eller indtil glacen er let tyknet.

Tag panden af varmen, tilsæt sød chilisauce [½ pakke, 2P], og rør rundt.

Skær kylling i tynde skiver.

Server
6

Anret ris, broccoli og kylling på tallerkener.

Dryp med glace.

Top med gulerod og pak choi.