Her byder vi på en rigtig luksuriøs og spændende lørdagsret. Svinekamfilet, broccoli og pak choi steges i ovnen, og får derefter en spændende smag af en glaze med sojasauce, sriracha og sød chilisauce. Mens vi bager kød og grøntsager til perfektion, koger vi hvidløgsris og sylter gulerod!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Broccoli
150 g
Basmatiris
1 stk
Hvidløgsfed
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
10 g
Sriracha
1 stk
Pak choi
1 stk
Gulerod
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
20 g
Sød chilisauce
280 g
Kyllingebryst
1 spsk
Hvedemel (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 3)
1 spsk
Vand (trin 3)
½ dl
Vand (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 2)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Dup kylling tør med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber.
Vend kylling i hvedemel [1 spsk | 2 spsk] på en tallerken.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i 11-12 min, eller indtil gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, skræl gulerod til lange, tynde bånd.
Hak pak choi groft.
Bland hvidvinseddike [½ pakke, 2P], sukker [1/2 tsk | 1 spsk], vand [1 spsk I 2 spsk] og et nip salt i en skål.
Vend gulerod og pak choi i skålen.
Hæld lage fra inden servering.
Skær broccoli i små buketter og stokken (skræl ved behov) i 2 cm tern.
Fordel broccoli på bagepladen i ovnen, når kyllingen har 7-8 min tilbage. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Vend sammen, og bag i 3-4 min.
Imens, pisk sriracha [½ pakke, 2P], sojasauce og vand [1/2 dl | 1 dl] sammen i en lille skål, og tilsæt til stegepanden.
Bring i kog på middelhøj varme, og lad simre under omrøring i 1-2 min, eller indtil glacen er let tyknet.
Tag panden af varmen, tilsæt sød chilisauce [½ pakke, 2P], og rør rundt.
Skær kylling i tynde skiver.
Anret ris, broccoli og kylling på tallerkener.
Dryp med glace.
Top med gulerod og pak choi.