Her byder vi på en rigtig luksuriøs og spændende lørdagsret. Svinekamfilet, broccoli og pak choi steges i ovnen, og får derefter en spændende smag af en glaze med sojasauce, sriracha og sød chilisauce. Mens vi steger kød og grøntsager til perfektion, koger vi hvidløgsris og sylter gulerod!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Svinekamfilet
250 g
Broccoli
150 g
Basmatiris
1 stk
Hvidløgsfed
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
10 g
Sriracha
1 stk
Pak choi
1 stk
Gulerod
12.5 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
20 g
Sød chilisauce
1 spsk
Hvedemel (trin 1)
¼ spsk
Olivenolie (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
3 dl
Vand (trin 2)
½ tsk
Sukker (trin 3)
½ dl
Vand (trin 5)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft.
Dub svinekød tørt med køkkenrulle, og krydr med et nip salt og peber.
Vend svinekød i hvedemel [1 spsk | 2 spsk] på en tallerken.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg svinekød i 2-3 min på hver side, og overfør til en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 12-13 min. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [1/4 spsk I 1/2 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
TIP: Fjern ikke låget.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd.
Bland gulerod, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og hvidvinseddike [½ pakke, 2P] i en skål.
Skær broccoli i 2 cm buketter.
Skær pak choi i 2 cm skiver.
Fordel broccoli på bagepladen, når kødet har 7-8 min tilbage. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Tilsæt pak choi med en smule olivenolie og et nip salt, når der er 3-4 min tilbage.
Pisk sriracha [½ pakke, 2P], sojasauce og vand [1/2 dl | 1 dl] sammen med en gaffel i en mellemstor skål.
Tilsæt til stegepanden, og bring i kog på middelhøj varme. Lad simre under omøring i 1-2 min, eller indtil let tyknet, og tag panden af varmen.
Tilsæt sød chilisauce [½ pakke, 2P], og rør rundt.
Skær svinekød i tynde skiver.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med broccoli, pak choi og svinekød.
Dryp med glace.
Server med gulerod.