Her byder vi på en rigtig luksuriøs og spændende lørdagsret. Svinekamfilet, broccoli og pak choi steges i ovnen, og får derefter en spændende smag af en glaze med sojasauce, sriracha og sød chilisauce. Mens vi bager kød og grøntsager til perfektion, koger vi hvidløgsris og sylter gulerod!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Svinekamfilet
250 g
Broccoli
1 stk
Hvidløgsfed
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
10 g
Sriracha
1 stk
Pak choi
1 stk
Gulerod
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
20 g
Sød chilisauce
150 g
Langkornede hvide ris
¼ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Hvedemel (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
3 dl
Vand (trin 2)
½ tsk
Sukker (trin 3)
½ dl
Vand (trin 5)
1 spsk
Vand (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Dub svinekød tør med køkkenrulle, krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og vend i hvedemel [1 spsk | 2 spsk] på en tallerken.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme. Brun svinekød i 2 min på hver side. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 18-20 min. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 5,5 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skræl gulerod til lange, tynde bånd.
Bland hvidvinseddike [½ pakke, 2P], sukker [1/2 tsk | 1 spsk], vand [1 spsk I 2 spsk] og et nip salt i en lille skål. Vend gulerod i skålen, og stil til side.
Hæld lage fra inden servering.
Skær broccoli i små buketter og stokken (skræl ved behov) i 2 cm tern.
Hak pak choi groft.
Fordel broccoli på den samme bageplade [2 stk, 4P], når kødet har 10-11 min tilbage. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Tilsæt pak choi, når kødet har 3-4 min tilbage. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt, og bag videre i 3-4 min.
Imens, pisk sriracha [½ pakke, 2P], sojasauce og vand [1/2 dl | 1 dl] sammen i en lille skål, og tilsæt til samme stegepande. Bring i kog på middelhøj varme, og lad simre under omrøring i 1-2 min, eller indtil tyknet.
Tag panden af varmen, og tilsæt sød chilisauce [½ pakke, 2P].
Skær svinekød i tynde skiver.
Anret ris, broccoli, pak choi og svinekød på tallerkener.
Top med glace og gulerod.