Honning- og sojamarineret svinemørbrad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og sojamarineret svinemørbrad

Honning- og sojamarineret svinemørbrad

med sprøde fritter og grøn salat

Kød, fritter og salat! Kan det blive nemmere? Det kan det måske, men detaljerne i denne opskrift er definitivt den lille ekstra indsats værd. Vores fritter bliver ekstra sprøde og får en let nøddeagtig smag ved at blive bagt sammen med sesamfrø. Vi marinerer svinemørbrad med honning og sojasauce, hvilket løfter kødet til et helt nyt niveau. Den sprøde salat bliver crunchy af peanuts, og ledsages af en cremet aioli!

Tags:
Børnevenlig
Mælkefri
Hurtig
Allergener:
Jordnødder
Hvede
Soja
Gluten
Æg
Sennep
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Honning

250 g

Svinemørbrad

2 stk

Tomat

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

60 g

Blandet salat

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Olie til marinade

¼ tsk

Salt til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2955 kJ
Kalorier (kcal)706 kcal
Fedt34.9 g
Mættet fedt5.7 g
Kulhydrat62.1 g
Sukker16.7 g
Protein37.3 g
Salt7.2 g

Fremgangsmåde

Lav fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir, og drys med halvdelen af sesamfrø. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.

Bag svinemørbrad
2

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på høj varme. 

Krydr svinemørbrad med salt.

Brun svinemørbrad i 2 min på hver side.

Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 12-15 min.

Tilsæt marinade
3

Imens, hak eller pres hvidløg fint.

Bland hvidløg, sojasauce, honning, resterende sesamfrø og olivenolie i en mellemstor skål.

Hæld marinade over svinemørbrad, når den har 3-4 min tilbage i ovnen.

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Lav salat
4

Skær tomat i både.

Hak peanuts groft.

Skyl salat.

Bland tomat, peanuts og salat i en skål, og krydr med salt og et nip peber.

TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Skær svinemørbrad
5

Skær svinemørbrad i 2 cm skiver.

Server
6

Anret svinemørbrad, sesamfritter og salat på tallerkener.

Top svinemørbrad med sauce fra stegepanden.

Server med aioli.