Vores kok Sophie har været kreativ i køkkenet og giver dig her en spændende pastaopskrift, som du vender sammen på kun 25 minutter. Nyd smagen af hvidløg og timianstegte grøntsager med salatost og friskkogt spaghetti. Top med ristet valnødscrumble og pres lidt citronsaft over, og du har en aromatisk og velsmagende middag at stikke gaflen i. Hurtig enkel aftensmad, frygtelig god, og let at lave.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Spaghetti
½ stk
Rødløg
250 g
Broccoli
150 g
Græsk salatost
2 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Timian
1 stk
Citron
20 g
Valnødder
15 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
60 g
Spinat
4 g
Grøntsagsbouillon
efter behov
Smør
Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Hak hvidløg fint. Hak timian fint. Skær citron i både. Hak valnødder groft. Bland panko, valnødder og et stort skvæt olivenolie* med et nip salt* og peber* i en skål. Fordel på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 5-6 min.
Kog spaghetti i 7-8 min, eller indtil ‘al dente’. Gem en smule pastavand [11/2 dl, 2 pers. | 3 dl, 4 pers.]. Si vand* fra. Hæld spaghetti tilbage i gryden.
Skær rødløg i tynde, halve skiver. Skær broccoli i små buketter. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg rødløg og broccoli med et skvæt vand* i 4-5 min. Tilsæt hvidløg og timian. Steg i 1 min.
Bland salatost (gem lidt til anretning) og 1 dl pastavand i en lille skål. Tilsæt til panden. Tilsæt grøntsagsbouillon, spinat og citronsaft [2 spsk, 2 pers. | 4 spsk, 4 pers.].
Hæld sauce i gryden med spaghetti. Tilsæt resterende pastavand og en klat smør*. Vend sammen. Smag til med salt* og peber*.
Anret spaghetti i dybe tallerkener. Top med valnødscrumble og resterende salatost. Server med resterende citronbåde.