Aftenens kulinariske rejse går til Spanien, vi skal nemlig lave paprikakrydret sej med "pan con tomate". Vi krydrer fisken med vores krydderiblanding, som vi kalder Mamas Favorit, og så steger vi den til perfektion. Vi serverer vores sej med 'pan con tomate', som er baguette med en lækker tomatblanding. Og vi er ikke færdige endnu, for i aften byder vi også på ovnbagte grøntsager og cremet aioli!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Zucchini
1 stk
Løg
1 stk
Forårsløg
½ stk
Hvidløgsfed
2 stk
Tomat
1 stk
Baguette
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sesam)
4 g
Hvide Løjer & Urter
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
300 g
Kartofler
¼ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Sukker (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler [½ stk, 2P] i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir [2 stk, 4P]. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.
Skær zucchini [½ stk, 2P] og løg i 2 cm tern. Snit forårsløg fint. Pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint. Halver tomat, og riv i en mellemstor skål til purékonsistens. Tilsæt hvidløg, salt [1/4 tsk | 1 tsk] og sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], og rør rundt.
Del brød på langs, og dryp med olivenolie [1 spsk | 2 spsk]. Tag bagepladen ud af ovnen, når kartoflerne har 12 min tilbage. Tilsæt zucchini, løg, Hvide Løjer & Urter, halvdelen af Mamas Favorit, en smule olivenolie og et nip salt og peber, og vend det hele sammen. Bag i ovnen i 10-12 min. Bag brød på en rist i ovnen i 7-8 min, eller indtil gyldne.
Krydr fisk med resterende Mamas Favorit og et nip salt. Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg fisk i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Top brød med tomatblanding (undgå så meget væde som muligt). Krydr med et nip salt. Dryp eventuelt med en smule olivenolie.
Anret grøntsager, fisk og pan con tomate på tallerkener. Top med aioli. Drys med forårsløg.