Kylling, kartofler og grøntsager er sikkert ofte på jeres menu. I aften overrasker vi med en spændende opskrift, som helt sikkert vil blive slugt af hele familien. BBQ-krydret kylling paneres i panko, og steges derefter til perfektion. Samtidig laver vi cremet kartoffelmos, og bikser en fantastisk broccoli- og æblesalat med cremet yoghurtdressing sammen.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Bagekartoffel
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
125 g
Broccoli
1 stk
Æble
20 g
Tranebær
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)
75 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
3 spsk
Mælk (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 stk
Æg (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ spsk
Vand (trin 5)
¼ tsk
Sukker (trin 5)
½ tsk
Salt (trin 5)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, pisk æg [1 stk | 2 stk] i en dyb tallerken.
Bland panko, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en anden dyb tallerken.
Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med salt.
Vend kylling i æg og derefter i panko.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Tilsæt ekstra olivenolie ved behov. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, skær æble i 1 cm tern.
Skær broccoli [½ stk, 2P] i små buketter og stokken i 1 cm tern.
Bland yoghurt, mayonnaise, vand [1/2 spsk | 1 spsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et stort nip peber i en lille skål.
Bland broccoli, æble, tranebær og halvdelen af yoghurtdressing i en stor skål.
Anret kylling, kartoffelmos og broccoli-æblesalat på tallerkener.
Server med resterende yoghurtdressing.