Burgers smager altid godt, og selvfølgelig er det sjovt at variere lidt, så her byder vi på en spændende opskrift på chipotle-svinekødsburger. Vi bygger vores burgers med sprøde schnitzler, cremet æbleslaw, frisk avocado, purløg og chili. Fantastisk tilbehør er 'cheese fries', bagte kartoffelbåde toppede med en velsmagende ostesauce.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Svineschnitzel
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Panamad
2 stk
Briocheboller
(Indeholder Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde Sesam, Soja)
150 g
Snittet kålsalat
1 stk
Æble
100 g
Vegansk srirachamayonnaise
2 g
Røget paprika
500 g
Kartofler
100 g
Mornaysauce
(Indeholder Mælk)
25 g
Revet gouda
(Indeholder Mælk)
½ stk
Rød chili
1 pose
Purløg
1 stk
Avocado
1 spsk
Vand* (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 stk
Æg (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
2 spsk
Hvedemel (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
3 spsk
Mælk (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i både.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, hak purløg fint.
Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, skær i tynde skiver, og krydr med et nip salt.
Skær æble i tynde, halve skiver.
Bland srirachamayonnaise, røget paprika [½ pakke, 2P], vand [1 spsk I 2 spsk], salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og peber i en stor skål.
Vend snittet kålsalat og æble i skålen.
Bland hvedemel [2 spsk I 4 spsk], salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg [1 stk I 2 stk] i en anden dyb tallerken.
Bland panko og Panamad i en tredje dyb tallerken.
Vend svinekød i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko.
Overfør til en tallerken.
Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg svinekød i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Tilsæt mere olivenolie, hvis svinekødet sidder fast i panden. - Steg ad omgange ved behov.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Imens, kom mornaysauce, gouda [1/2 pakke, 2P] og mælk [3 spsk | 6 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme, og lad simre under omrøring 2-4 min, eller indtil osten er smeltet og saucen har en flydende konsistens.
Krydr med salt og peber.
Sænk til lav varme, og hold varm indtil servering.
Del boller på midten, og varm på risten i ovnen i 2-3 min.
Anret kartofler på tallerkener, og top med ostesauce.
Fyld boller med svinekød, avocado og æbleslaw.
Top kartofler med purløg og chili.
Server med overskydende æbleslaw.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.