Her byder vi på masser af lækre ingredienser, der tilberedes på nye, spændende måder. Vi panerer laks, steger den, og lader den derefter stege færdig i ovnen sammen med broccoli. Vi serverer laks og broccoli med luftige basmatiris, en lækker katsusauce, smukke gulerodsbånd og cremet sesammayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Basmatiris
250 g
Broccoli
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
4 g
Curry-On
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
40 g
Sød chilisauce
1 stk
Gulerod
50 g
Sort sesammayonnaise
(Indeholder Sennep, Soja, Gluten, Hvede, Sesam, Æg)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
2 spsk
Hvedemel (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 stk
Æg (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
1 dl
Vand (trin 5)
½ spsk
Smør (trin 5)
½ spsk
Hvedemel (trin 5)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [½ tsk | 1 tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering. TIP: Fjern ikke låget!
Skær broccoli i 2 cm buketter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil mør.
Bland hvedemel* [2 spsk | 4 spsk], salt* [¼ tsk | ½ tsk] og et stort nip peber* i en dyb tallerken. Pisk æg* [1 stk I 2 stk] med en gaffel i en anden dyb tallerken. Kom panko i en tredje dyb tallerken. Vend laks i mel, derefter i æg og til sidst i panko. TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg laks i 1-2 min på hver side, eller indtil gylden. Overfør til bagepladen i ovnen, når broccolien har 5 min tilbage. Bag i 4-5 min, eller indtil gennemtilberedt. TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Smelt smør* [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande (skyl af først) på middelhøj varme. Svits karrypulver og hvedemel* [1/2 spsk | 1 spsk] i 30 sek. Tilsæt sojasauce, sød chilisauce og vand* [1 dl | 2 dl], og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet. Tag panden af varmen. Skræl gulerod til lange, tynde bånd.
Anret ris, broccoli og laks i dybe tallerkener. Dryp med katsusauce. Top med gulerod. Server med med sesammayonnaise.