Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Her byder vi på masser af skønne ingredienser med et væld af flotte farver. Vi panerer laks, og steger den derefter til perfektion, samtidig som vi ovnbager broccoli. Vi serverer laks og broccoli med aromatiske jasminiris, en velsmagende katsusauce med sojasauce, sød chilisauce og karry, smukke gulerodsbånd og cremet sesammayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Broccoli
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
4 g
Curry-On
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
40 g
Sød chilisauce
1 stk
Gulerod
50 g
Vegansk sesammayonnaise
(Indeholder Gluten, Sesam, Soja, Hvede)
150 g
Langkornede hvide ris
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
2 spsk
Hvedemel (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 stk
Æg (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
1 dl
Vand (trin 5)
½ spsk
Smør (trin 5)
½ spsk
Hvedemel (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring vand [3 dl | 5,5 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær broccoli (inklusive stokken) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil mør.
Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken.
Kom panko i en tredje dyb tallerken.
Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.
Vend laks (undtagen skindsiden) i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en tallerken.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Smelt smør [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.
Svits karrypulver og hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk] i 1 min.
Tilsæt sojasauce, sød chilisauce og vand [1 dl | 2 dl], pisk sammen, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Tag panden af varmen.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Anret ris, broccoli og katsusauce i dybe tallerkener.
Top med laks og gulerod.
Server med sesammayonnaise.