topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprød laksekatsu

Sprød laksekatsu

med ovnbagt broccoli og sesammayonnaise

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Her byder vi på masser af skønne ingredienser med et væld af flotte farver. Vi panerer laks, og steger den derefter til perfektion, samtidig som vi ovnbager broccoli. Vi serverer laks og broccoli med aromatiske jasminiris, en velsmagende katsusauce med sojasauce, sød chilisauce og karry, smukke gulerodsbånd og cremet sesammayonnaise.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Gluten
Hvede
Fisk
Soja
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Broccoli

25 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

4 g

Curry-On

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

40 g

Sød chilisauce

1 stk

Gulerod

50 g

Vegansk sesammayonnaise

(Indeholder Gluten, Sesam, Soja, Hvede)

150 g

Langkornede hvide ris

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

2 spsk

Hvedemel (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 stk

Æg (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

1 dl

Vand (trin 5)

½ spsk

Smør (trin 5)

½ spsk

Hvedemel (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4370 kJ
Kalorier (kcal)1044 kcal
Fedt48.8 g
Mættet fedt9.1 g
Kulhydrat104.4 g
Sukker20.3 g
Protein44.4 g
Salt5.3 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Bring vand [3 dl | 5,5 dl] i kog i en mellemstor gryde. 

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Bag broccoli
2

Imens, skær broccoli (inklusive stokken) i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.

 Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil mør.

Paner laks
3

Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken. 

Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken. 

Kom panko i en tredje dyb tallerken. 

Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.

Vend laks (undtagen skindsiden) i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en tallerken.

TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.

Steg laks
4

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt. 

Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten. 

Lav katsusauce
5

Smelt smør [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.

Svits karrypulver og hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk] i 1 min.

Tilsæt sojasauce, sød chilisauce og vand [1 dl | 2 dl], pisk sammen, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Tag panden af varmen.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Server
6

Anret ris, broccoli og katsusauce i dybe tallerkener.

Top med laks og gulerod. 

Server med sesammayonnaise.