I aften frister vi med fantastisk mad, der vil blive slugt af hele familien. Vi panerer mørt svinekød, steger det til perfektion, og topper det derefter med vidunderligt hvidløgssmør med persille. Vi serverer vores sprøde svinekød med blød grøntsagsmos og hvidløgsbagt broccoli.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Svineschnitzel
25 g
Panko
(Indeholder Sulfitter, Hvede, Gluten)
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Bredbladet persille
500 g
Bagekartoffel
2 stk
Gulerod
250 g
Broccoli
4 g
Hvide Løjer & Urter
¼ tsk
Salt (trin 1)
3 spsk
Mælk (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
2 spsk
Smør (trin 3)
1 stk
Æg (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Tag smør ud af køleskabet.
Skær broccoli i små buketter og stokken i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Hvide Løjer & Urter, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil møre.
Skræl kartoffel og gulerod, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt eventuelt en klat smør.
Imens, hak persille fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland smør [2 spsk I 4 spsk], hvidløg og persille i en skål.
Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en dyb tallerken.
Bland panko, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et stort nip peber i en anden dyb tallerken.
Krydr svinekød med et nip salt.
Vend svinekød i æg og derefter i panko.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg svinekød i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Tilsæt mere olivenolie, hvis kødet sidder fast i panden. - Steg ad omgange ved behov.
Anret grøntsagsmos, broccoli og svinekød på tallerkener.
Top svinekød med hvidløgsmør.