Så blev det tid til at grille, og i aften har laks hovedrollen på grillen. Stegt laks og honning-sennepsdressing og panzanellasalat med sprød bacon er en vidunderlig ret, der byder på perfekt kontrast i smag og tekstur på tallerkenen. Vi springer kartofler over i aften, og lader de lækre brødcroutoner i panzanellasalaten sørge for, at alle bliver mætte!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Zucchini
1 stk
Baguette
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sesam)
62.5 g
Bacon, skiver
250 g
Cherrytomater
1 pose
Basilikum
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
2 g
Groftmalet peber
40 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)
6 g
Grov sennep
(Indeholder Sennep)
40 g
Rucola
20 g
Italiensk hård ost, høvlet
(Indeholder Mælk)
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær peberfrugt og zucchini i 2 cm tern.
Fordel i den ene side på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Riv brød i mindre stykker, og fordel i den anden side. Dryp med olivenolie [1 spsk I 2 spsk], og krydr med et nip salt og peber.
Bag i ovnen i 10-20 min.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg bacon [1/2 pakke, 2P] i 4-5 min, eller indtil gylden og sprød, og overfør til en tallerken.
Halver cherrytomater.
Hak basilikum groft.
GRILL: Fordel bacon på grillen, og grill i 2-3 min på hver side.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme. Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt og groftmalet peber. Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gennemstegt. Overfør til en tallerken.
GRILL: Pensl laks med olivenolie inden den krydres. Grill med skindsiden nedad i 6-8 min. Vend laks, og grill videre i 1-2 min, eller indtil gylden og gennemstegt. Overfør til en foliepakke.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Bland honning-sennepsdressing, sennep [1/2 pakke, 2P], olivenolie [1 spsk | 2 spsk], et nip salt og resterende groftmalet peber i en lille skål.
Skær bacon i 2 cm tern.
Skyl rucola under koldt vand i et dørslag.
Bland peberfrugt, zucchini, croutoner, basilikum, rucola, cherrytomater, halvdelen af bacon og halvdelen af høvlet ost i en stor skål.
Krydr med et nip salt og peber.
Anret laks og panzanellasalat på tallerkener.
Drys med resterende bacon og høvlet ost.
Top med resterende dressing.