Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Rösti er en klassiker, der står højt på listen hos de fleste kartoffelelskere. Vores opskrift på rösti indeholder kartoffel, gulerod, pastinak, rødløg og hvidløg, der tilfører en masse smag og tekstur. Vi serverer vores rodfrugtrösti med kogte rødbeder, røget laks, syltede grøntsager og crème fraiche.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Rodfrugtsmix
1 stk
Rødløg
1 stk
Agurk
1 pose
Dild
12.5 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
100 g
Koldrøget laks
(Indeholder Fisk)
½ pakke
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
1 stk
Rødbede
3 dl
Vand (trin 1)
1 tsk
Sukker (trin 2)
2 stk
Æg (trin 4)
3 spsk
Hvedemel (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 4)
3 spsk
Vand* (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
Skær rødbeder (uskrællet) i 2 cm tern.
Kom rødbeder i en mellemstor gryde med vand [3 dl | 6 dl], og kog i 10-12 min, eller indtil møre.
Hæld vand fra, og krydr med et nip salt og peber.
Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Skær agurk i tynde skiver.
Hak dild groft.
Skær halvdelen af rødløg i tynde, halve skiver.
Bland rødløg, agurk, dild (gem lidt til anretning), hvidvinseddike [1/2 pakke, 2P], sukker [1 tsk | 2 tsk], vand [3 spsk | 6 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en lille skål.
Riv kartofler (uskrællet), gulerod (uskrællet) og pastinak (uskrællet) groft.
Hak resterende rødløg fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Pisk æg [2 stk | 4 stk] i en mellemstor skål.
Tilsæt revne grøntsager, hakket rødløg, hvidløg, hvedemel [3 spsk | 6 spsk], grøntsagsbouillon, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et stort nip peber, og rør godt rundt.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme.
Form fars til rösti (2 pr. person), og steg i 4-5 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegt.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Hæld væde fra grøntsager.
TIP: Vend ikke for tidligt, da de kan falde sammen.
Anret rösti, rødbede og grøntsager på tallerkener.
Top med røget laks og crème fraiche [1/2 pakke, 2P].
Drys med resterende dild.
Server med resterende crème fraiche.