Stegt steak og cremet basilikumsauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt steak og cremet basilikumsauce

Stegt steak og cremet basilikumsauce

med hvidløgsmos og syrlig tomatsalat

Her byder vi på en spændende luksusret, perfekt til en festlig lørdag aften. Vi skal nemlig lave supermør, perfekt stegt striploin steak, marineret i sojasauce. Vidunderligt tilbehør er kartoffelmos med hvidløg, en syrlig tomatsalat med balsamico, spinat, solsikkefrø og en fantastisk basilikumsauce med crème fraiche og honning.

Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sulfitter
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Angus Striploin

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

500 g

Bagekartoffel

2 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Basilikum

125 g

Cherrytomater

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

1 pakke

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

12.5 g

Honning

20 g

Solsikkefrø

(Kan indeholde Sesam, Nødder, Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)870 kcal
Energi (kJ)3639 kJ
Fedt52.2 g
Mættet fedt25.3 g
Kulhydrat57.7 g
Sukker14.4 g
Protein46.5 g
Salt3.7 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Mariner bøffer
1

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Vend bøffer med halvdelen af sojasauce og et stort nip peber i en mellemstor skål. 

Lav hvidløgsmos
2

Skær kartoffel (uskrællet) i 2 cm tern. 

Skræl hvidløg. 

Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel.

Tilsæt eventuelt en klat smør.

Lav tomatsalat
3

Imens, hak basilikum fint.

Halver cherrytomater.

Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.

Bland cherrytomater, spinat, balsamico, halvdelen af solsikkefrø og et nip salt og peber i en mellemstor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Steg bøffer
4

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på høj varme.

Steg bøffer i 1 min på hver side (lad overskydende marinade blive i skålen). Sænk til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Lav sauce
5

Opvarm samme stegepande på middel varme.

Tilsæt resterende sojasauce (inklusive marinade fra skålen), crème fraiche, honning [½ pakke, 2P] og basilikum, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Smag til med salt og peber, og tag panden af varmen.

Server
6

Anret bøffer og hvidløgsmos på tallerkener.

Top med basilikumsauce.

Server med tomatsalat toppet med resterende solsikkefrø.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image