Her byder vi på en spændende luksusret, perfekt til en festlig lørdag aften. Vi skal nemlig lave supermør, perfekt stegt striploin steak, marineret i sojasauce. Vidunderligt tilbehør er kartoffelmos med hvidløg, en syrlig tomatsalat med balsamico, spinat, solsikkefrø og en fantastisk basilikumsauce med crème fraiche og honning.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Angus Striploin
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
500 g
Bagekartoffel
2 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Basilikum
125 g
Cherrytomater
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
1 pakke
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
12.5 g
Honning
20 g
Solsikkefrø
(Kan indeholde Sesam, Nødder, Jordnødder)
3 spsk
Mælk (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Vend bøffer med halvdelen af sojasauce og et stort nip peber i en mellemstor skål.
Skær kartoffel (uskrællet) i 2 cm tern.
Skræl hvidløg.
Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel.
Tilsæt eventuelt en klat smør.
Imens, hak basilikum fint.
Halver cherrytomater.
Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.
Bland cherrytomater, spinat, balsamico, halvdelen af solsikkefrø og et nip salt og peber i en mellemstor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på høj varme.
Steg bøffer i 1 min på hver side (lad overskydende marinade blive i skålen). Sænk til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Opvarm samme stegepande på middel varme.
Tilsæt resterende sojasauce (inklusive marinade fra skålen), crème fraiche, honning [½ pakke, 2P] og basilikum, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Smag til med salt og peber, og tag panden af varmen.
Anret bøffer og hvidløgsmos på tallerkener.
Top med basilikumsauce.
Server med tomatsalat toppet med resterende solsikkefrø.