Stegte frikadeller i brun sovs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegte frikadeller i brun sovs

Stegte frikadeller i brun sovs

med blød baconmos og grøn spinatsalat

I aften frister vi med klassiske frikadeller med brun sovs. Tilbehøret er dog alt andet end klassisk. I aften serverer vi nemlig vores frikadeller med blød baconmos med purløg, kartofler og crème fraiche og en frisk spinatsalat med radiser, dild og honning-sennepsdressing.

Allergener:
Mælk
Sennep
Sulfitter
Æg
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bagekartoffel

250 g

Hakket svine-/kalvekød

1 stk

Løg

100 g

Brun sovs

(Indeholder Mælk)

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

75 g

Radiser

1 pose

Dild

150 ml

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

20 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)

140 g

Bacon, tern

1 pose

Purløg

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

1 stk

Æg (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 4)

½ dl

Vand (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4300 kJ
Kalorier (kcal)1028 kcal
Fedt62.2 g
Mættet fedt29.2 g
Kulhydrat67.7 g
Sukker12 g
Protein50.1 g
Salt7.9 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.

Hæld vand fra, og tilsæt halvdelen af creme fraiche, salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

Steg bacon
2

Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg bacon i 4-5 min, eller indtil gylden, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Imens, hak løg groft.

Steg frikadeller
3

Bland hakket svine-/kalvekød, rasp, løg, æg [1 stk | 2 stk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber i en stor skål.

Form fars til frikadeller (4 pr. person).

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.

Steg frikadeller i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegte, og overfør til en tallerken.

VIGTIGT: Frikadellerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav spinatsalat
4

Imens, skyl spinat. 

Skær radiser i tynde skiver.

Hak dild groft.

Bland spinat, radiser, dild, honning-sennepsdressing, resterende creme fraiche, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber i en mellemstor skål.

Lav sauce
5

Opvarm samme stegepande (tør af først) på middel varme. 

Tilsæt brun sovs og vand [1/2 dl | 1 dl], og lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.

Imens, hak purløg fint.

Vend bacon og purløg i gryden med kartoffelmos.

Server
6

Anret frikadeller, baconmos og spinatsalat på tallerkener.

Top frikadeller med brun sovs.