På med forklædet og lav denne fantastiske opskrift, der flirter med det græske køkken. Her er vores kok Sophie gået all in med smag, og selvom det kun tager 25 minutter at bringe maden på bordet, er det noget helt andet end klassisk "kød og kartofler". Knus nye kartofler sammen med salatost, smør og citron, velstegt svinekamfilet og en himmelsk smørbaseret citronsauce med honning, hvor smagene forener sig til perfektion. Serveres med en frisk tomatsalat og nyd en førsteklasses middag.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
12.5 g
Honning
75 g
Græsk salatost
1 stk
Bøftomat
1 stk
Grøn tomat
500 g
Kartofler
4 g
Grøntsagsbouillon
300 g
Svinekamfilet
½ stk
Rødløg
1 pose
Basilikum
1 stk
Citron
2.67 spsk
Smør
2 spsk
Vand
Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Skær kartofler (uskrællet) i halve. Skær tomater i tynde skiver. Skær rødløg [½ stk, 2 pers.] i tynde skiver. Riv citronskal. Skær citron i både.
Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil møre. Hæld vand* fra. Tilsæt citronskal, smuldret salatost og en klat smør*. Knus let med en gaffel.
Skær svinekam til koteletter (2 pr. person). Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg koteletter i 3-4 min på hver side. Lad hvile på en tallerken.
Hak basilikum. Bland tomat, rødløg, basilikum og en smule olivenolie* i en skål. Krydr med salt* og peber*.
Skyl panden af. Brun en stor klat smør* i samme stegepande ved middelhøj varme. Tilsæt grøntsagsbouillon, vand*, honning [½ pakke, 2 pers.] og et skvæt citronsaft. Lad simre i 2 min, eller indtil let tyknet. Tag panden af varmen. Tilsæt koteletter og eventuel saft fra tallerkenen.
Anret kartofler, tomatsalat og koteletter på tallerkener. Øs citronsky over. Server med resterende citronbåde.