Thai-inspireret ovnbagt laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thai-inspireret ovnbagt laks

Thai-inspireret ovnbagt laks

med kokosris og citrongræsyoghurt

I aften lader vi os inspirere af thailandsk madlavningskunst, og frister med ovnbagt laks toppet med rød karrypasta. Spændende tilbehør er cremet kokosris, syrlig citrongræsyoghurt og en frisk salat med gulerod, agurk, peanuts, mynte og koriander.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Fisk
Mælk
Jordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

30 g

Rød karrypasta

15 g

Kokosmel

(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Hvede, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Byg, Sesam)

150 g

Jasminris

½ stk

Citrongræs

75 ml

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

1 stk

Agurk

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Gulerod

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 5)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3330 kJ
Kalorier (kcal)796 kcal
Fedt40.9 g
Mættet fedt13.9 g
Kulhydrat70.7 g
Sukker7.8 g
Protein35.9 g
Salt4.1 g

Redskaber

Bageplade
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Lav kokosris
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Smelt smør [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits kokosmel i 30 sek, indtil brunet.

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Bag laks
2

Dup laks tør med køkkenrulle, krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og smør med karrypasta.

Placer laks med skindsiden opad på en bageplade med bagepapir, og bag i 9-10 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav sauce
3

Imens, riv citrongræs [1/2 stk, 2P] fint.

Bland citrongræs [1 tsk | 2 tsk], yoghurt og et nip salt i en lille skål.

Forbered grøntsager
4

Hak agurk groft.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Hak mynte og koriander fint.

Lav salat
5

Bland mynte, koriander, gulerod, agurk, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og peanuts i en stor skål.

Server
6

Kom hver portion ris i en lille skål, og pres let sammen. Placer en tallerken ovenpå, og vend på hovedet, så risen får form som en kuppel. Fortsæt med risen til resten af portionerne.

Anret laks og salat ved siden af.

Server med citrongræsyoghurt.