I aften lader vi os inspirere af thailandsk madlavningskunst, og frister med ovnbagt laks toppet med rød karrypasta. Spændende tilbehør er cremet kokosris, syrlig citrongræsyoghurt og en frisk salat med gulerod, agurk, peanuts, mynte og koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
30 g
Rød karrypasta
15 g
Kokosmel
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Hvede, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Byg, Sesam)
150 g
Jasminris
½ stk
Citrongræs
75 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 stk
Agurk
1 pose
Mynte & koriander
1 stk
Gulerod
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
½ spsk
Smør (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 5)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Smelt smør [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits kokosmel i 30 sek, indtil brunet.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Dup laks tør med køkkenrulle, krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og smør med karrypasta.
Placer laks med skindsiden opad på en bageplade med bagepapir, og bag i 9-10 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Imens, riv citrongræs [1/2 stk, 2P] fint.
Bland citrongræs [1 tsk | 2 tsk], yoghurt og et nip salt i en lille skål.
Hak agurk groft.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Hak mynte og koriander fint.
Bland mynte, koriander, gulerod, agurk, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og peanuts i en stor skål.
Kom hver portion ris i en lille skål, og pres let sammen. Placer en tallerken ovenpå, og vend på hovedet, så risen får form som en kuppel. Fortsæt med risen til resten af portionerne.
Anret laks og salat ved siden af.
Server med citrongræsyoghurt.