En spicy karry passer perfekt en kølig vinteraften. Aftenens karry indeholder udonnudler, som kommer fra Japan og er tykkere end almindelige nudler. Den indeholder også kylling, peberfrugt, ingefær, pak choi, kokosmælk, karrypasta og fish sauce. Vi topper vores kyllingekarry med ristede løg, og serverer den med en saftig mangosalat med agurk og skalotteløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Kyllingebryststrimler
1 stk
Ingefær
200 ml
Kokosmælk
40 g
Grøn karrypasta
½ stk
Lime
1 stk
Ristede løg
(Indeholder Gluten)
½ stk
Mango
1 stk
Agurk
1 pose
Mynte & koriander
1 stk
Skalotteløg
4 g
Ga-Laksa
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Pak choi
150 g
Udonnudler
(Indeholder Gluten, Hvede)
5 ml
Fish sauce
(Indeholder Fisk)
½ tsk
Sukker (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Sukker (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
Bring en gryde med saltet vand i kog.
Kog nudler i 4-6 min, eller indtil bløde.
Gem en smule nudelvand [2 dl | 4 dl], og hæld resten fra.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.
Imens, skær skalotteløg i tynde skiver.
Halver lime [½ stk, 2P].
Bland et skvæt limesaft, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og skalotteløg i en mellemstor skål.
Riv ingefær (uskrællet) fint.
Skær peberfrugt i 2 cm tern.
Hak pak choi groft.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Krydr kylling med salt.
Steg kylling, peberfrugt og ingefær [2 tsk I 4 tsk] i 3-4 min, eller indtil kyllingen er let brunet.
Sænk til middel varme. Tilsæt pak choi, kokosmælk, karrypasta, fish sauce, Ga-Laksa, nudelvand [1 dl | 2 dl] og sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], og steg videre i 3-4 min, eller indtil saucen er let tyknet.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, skræl mango [1/2 stk, 2P], skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 2 cm tern.
Skær agurk i 2 cm tern.
Hak mynte og koriander fint.
Vend mango og agurk i skålen med skalotteløg lige inden servering.
Vend nudler i stegepanden med karry, og smag til med salt og peber.
Lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis karryen virker tør.
Anret kyllingekarry i dybe tallerkener.
Drys med ristede løg.
Server med mangosalat.
Top med mynte og koriander.