Thailandsk grøn kyllingekarry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailandsk grøn kyllingekarry

Thailandsk grøn kyllingekarry

med udonnudler og saftig mangosalat

En spicy karry passer perfekt en kølig vinteraften. Aftenens karry indeholder udonnudler, som kommer fra Japan og er tykkere end almindelige nudler. Den indeholder også kylling, peberfrugt, ingefær, pak choi, kokosmælk, karrypasta og fish sauce. Vi topper vores kyllingekarry med ristede løg, og serverer den med en saftig mangosalat med agurk og skalotteløg.

Tags:
Stærk
Mælkefri
Allergener:
Gluten
Hvede
Fisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kyllingebryststrimler

1 stk

Ingefær

200 ml

Kokosmælk

40 g

Grøn karrypasta

½ stk

Lime

1 stk

Ristede løg

(Indeholder Gluten)

½ stk

Mango

1 stk

Agurk

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Skalotteløg

4 g

Ga-Laksa

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Pak choi

150 g

Udonnudler

(Indeholder Gluten, Hvede)

5 ml

Fish sauce

(Indeholder Fisk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Sukker (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Sukker (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3808 kJ
Kalorier (kcal)910 kcal
Fedt36.1 g
Mættet fedt21.1 g
Kulhydrat90.3 g
Sukker25.6 g
Protein51.7 g
Salt5.6 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog nudler
1

Bring en gryde med saltet vand i kog. 

Kog nudler i 4-6 min, eller indtil bløde. 

Gem en smule nudelvand [2 dl | 4 dl], og hæld resten fra. 

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.

Forbered råvarer
2

Imens, skær skalotteløg i tynde skiver.

Halver lime [½ stk, 2P].

Bland et skvæt limesaft, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og skalotteløg i en mellemstor skål.

Riv ingefær (uskrællet) fint.

Skær peberfrugt i 2 cm tern.

Hak pak choi groft.

Lav karry
3

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Krydr kylling med salt.

Steg kylling, peberfrugt og ingefær [2 tsk I 4 tsk] i 3-4 min, eller indtil kyllingen er let brunet. 

Sænk til middel varme. Tilsæt pak choi, kokosmælk, karrypasta, fish sauce, Ga-Laksa, nudelvand [1 dl | 2 dl] og sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], og steg videre i 3-4 min, eller indtil saucen er let tyknet. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav mangosalat
4

Imens, skræl mango [1/2 stk, 2P], skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 2 cm tern.

Skær agurk i 2 cm tern. 

Hak mynte og koriander fint.

Vend mango og agurk i skålen med skalotteløg lige inden servering.

Tilsæt nudler
5

Vend nudler i stegepanden med karry, og smag til med salt og peber. 

Lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet. 

TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis karryen virker tør.

Server
6

Anret kyllingekarry i dybe tallerkener. 

Drys med ristede løg. 

Server med mangosalat.

Top med mynte og koriander.