Burgers smager altid godt, og selvfølgelig er det sjovt at variere lidt, så her byder vi på en lækker opskrift på vegetariske burgers med masser af spændende tilbehør. Vores velsmagende burgers toppes med sojamarinerede stegte svampe, syltede rødløg, og frisk og smuk rucola. Vi serverer vores fantastiske burgers sammen med hjemmelavede fritter, krydrede med vores færdiglavede krydderiblanding Panamad og en cremet estragonkrydret mayonnaise!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Kartofler
4 g
Panamad
½ stk
Rødløg
25 ml
Hvidvinseddike
1 pose
Estragon
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
100 g
Champignon
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
2 stk
Plantebaseret bøf
10 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
2 stk
Briocheboller
40 g
Rucola
efter behov
Smør (trin 3)
3 spsk
Vand* (trin 2)
efter behov
Sukker* (trin 2)
Tænd ovnen på 240°/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med Panamad og et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne og sprøde.
Skær rødløg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver. Bland rødløg, hvidvinseddike og et nip sukker* og salt* i en lille skål. Tilsæt nok vand*, så løgene er dækket. Hak estragon fint. Bland mayonnaise, estragon og et nip salt* og peber* i en lille skål. Skyl rucola under koldt vand* i en si.
Skær svampe [½ stk, 2P] i tynde skiver. Smelt en klat smør* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg svampe i 4-5 min. Tilsæt sojasauce og et nip salt* og peber*, og steg videre i 2 min. Overfør til en tallerken.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg bøffer i 2-3 min på hver side. Drys med finrevet ost [½ pakke, 2P], når der er 2 min tilbage. TIP: Dæk panden til med sølvpapir, så osten smelter hurtigere.
Varm boller i ovnen i 1-2 min, eller indtil gennemvarme. Hæld væde fra rødløg.
Smør boller med estragonmayo. Fyld med bøf, svampe, rødløg og rucola. Server med fritter.