Vi håber, I er sultne. Aftenens opskrift frister nemlig med en masse godt! Vi skal lave vegetarisk kikærte- og tomatpasta med ricotta og en dejlig tomatsauce. Vi topper herlighederne med hjemmelavet pangrattato med persille og sprød rucola.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Pasta
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)
½ dåse
Tomatpuré
100 g
Ricotta
(Indeholder Mælk)
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
6 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
1 pakke
Kikærter
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Hvidløgsfed
40 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
125 g
Cherrytomater
½ stk
Løg
40 g
Rucola
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
1.5 dl
Vand (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Sukker (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 4)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft.
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Hak løg [1/2 stk, 2P] fint.
Halver cherrytomater.
Skyl rucola under kold vand i et dørslag.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middel varme.
Steg løg i 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt tomatpuré [1/2 dåse, 2P], og steg videre i 1-2 min.
Tilsæt vand [1,5 dl | 3 dl], grøntsagsbouillon, Mamas Favorit, balsamico [1/2 pakke, 2P], cherrytomater, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], og lad simre i 12-13 min.
Kom pasta og kikærter (med lage) i gryden med kogende vand, og kog i 11-12 min, eller indtil ‘al dente’.
Gem en smule pastavand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra.
Vend eventuelt pasta og kikærter med en smule olivenolie i gryden.
TIP: ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Pres eller hak hvidløg fint.
Fordel panko, hvidløg og halvdelen af finrevet ost på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 5 min, eller indtil gylden.
Hak persille fint.
Vend pangrattato med persille i en skål.
Tilsæt pastavand, ricotta og resterende finrevet ost til stegepanden, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Tilsæt pasta, kikærter og halvdelen af rucola, og vend sammen.
Anret kikærte- og tomatpasta i dybe tallerkener.
Top med pangrattato og resterende rucola.
Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt.