Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
I aften laver vi en velsmagende og nem vegetarisk linsebowl med masser af vidunderlige farver og ingredienser. Citrongræsris danner basen i bowlen, som også indeholder stegte linser og frisk mango, gulerod og radiser. For at få endnu mere farve og smag topper vi med asiatisk mayo, peanuts og frisk mynte og koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Basmatiris
1 stk
Citrongræs
75 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)
½ stk
Ingefær
1 stk
Hvidløgsfed
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
½ stk
Mango
75 g
Radiser
½ stk
Lime
1 pakke
Grønne linser
1 pose
Mynte & koriander
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
50 g
Srirachamayonnaise
(Indeholder Sennep, Æg)
1 stk
Gulerod
½ spsk
Smør (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
1 tsk
Sukker (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Bank citrongræs med en kagerulle.
Smelt smør [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits citrongræs i 1-2 min, eller indtil velduftende. Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
Fjern citrongræs.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær lime [½ stk, 2P] i både.
Riv hvidløg og ingefær [½ stk, 2P] fint.
Skyl linser under koldt vand i en si.
Bland limesaft [1 spsk | 2 spsk], hvidløg, ingefær, sukker [1 tsk | 2 tsk], asiatisk woksauce, sojasauce og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en lille skål.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg linser i 2-3 min, eller indtil næsten bløde.
Tilsæt marinade, sænk til middel varme, og lad simre i 6-8 min, eller indtil tyknet.
Imens, skræl mango [½ stk, 2P], skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 2 cm tern.
Skær radiser i kvarte.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Hak mynte og koriander groft.
Bland srirachamayonnaise og et skvæt vand i en lille skål
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med mango, gulerod, radiser og linser.
Dryp med srirachamayonnaise.
Drys med peanuts, mynte og koriander.
Server med resterende limebåde.