topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk linsebowl

Vegetarisk linsebowl

med citrongræsris og frisk mango

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

I aften laver vi en velsmagende og nem vegetarisk linsebowl med masser af vidunderlige farver og ingredienser. Citrongræsris danner basen i bowlen, som også indeholder stegte linser og frisk mango, gulerod og radiser. For at få endnu mere farve og smag topper vi med asiatisk mayo, peanuts og frisk mynte og koriander.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Sulfitter
Hvede
Sesam
Soja
Jordnødder
Sennep
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

1 stk

Citrongræs

75 g

Asiatisk woksauce

(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)

½ stk

Ingefær

1 stk

Hvidløgsfed

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

½ stk

Mango

75 g

Radiser

½ stk

Lime

1 pakke

Grønne linser

1 pose

Mynte & koriander

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

50 g

Srirachamayonnaise

(Indeholder Sennep, Æg)

1 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

1 tsk

Sukker (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)868 kcal
Energi (kJ)3633 kJ
Fedt38 g
Mættet fedt6.3 g
Kulhydrat107.6 g
Sukker27.5 g
Protein19.1 g
Salt5.5 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Lav citrongræsris
1

Bank citrongræs med en kagerulle.

Smelt smør [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits citrongræs i 1-2 min, eller indtil velduftende. Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

Fjern citrongræs. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

Imens, skær lime [½ stk, 2P] i både.

Riv hvidløg og ingefær [½ stk, 2P] fint.

Skyl linser under koldt vand i en si.

Bland marinade
3

Bland limesaft [1 spsk | 2 spsk], hvidløg, ingefær, sukker [1 tsk | 2 tsk], asiatisk woksauce, sojasauce og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en lille skål.

Lav sauce
4

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg linser i 2-3 min, eller indtil næsten bløde. 

Tilsæt marinade, sænk til middel varme, og lad simre i 6-8 min, eller indtil tyknet.

Forbered mango
5

Imens, skræl mango [½ stk, 2P], skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 2 cm tern. 

Skær radiser i kvarte.

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Hak mynte og koriander groft.

Bland srirachamayonnaise og et skvæt vand i en lille skål

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener. 

Top med mango, gulerod, radiser og linser. 

Dryp med srirachamayonnaise. 

Drys med peanuts, mynte og koriander.

Server med resterende limebåde.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image