topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk linsebowl

Vegetarisk linsebowl

med citrongræsris og frisk mango

I aften laver vi en velsmagende og nem vegetarisk linsebowl med masser af vidunderlige farver og ingredienser. Citrongræsris danner basen i bowlen, som også indeholder stegte linser og frisk mango, gulerod og radiser. For at få endnu mere farve og smag topper vi med asiatisk mayo, peanuts og frisk mynte og koriander.

Tags:
Vegetarisk
Hurtig
Plantebaseret
Allergener:
Jordnødder
Gluten
Sulfitter
Hvede
Sesam
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Langkornede hvide ris

1 stk

Lime

1 stk

Citrongræs

1 pose

Mynte & koriander

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

75 g

Asiatisk woksauce

(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

1 stk

Hvidløgsfed

1 pakke

Grønne linser

2 tsk

Ingefær

75 g

Radiser

50 g

Vegansk srirachamayonnaise

1 stk

Gulerod

½ stk

Mango

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 tsk

Sukker til sauce

1 spsk

Olie til sauce

1 spsk

Olie til stegning

1 spsk

Vand til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3906 kJ
Kalorier (kcal)933 kcal
Fedt42.1 g
Mættet fedt6.8 g
Kulhydrat118.8 g
Sukker27.2 g
Protein17.4 g
Salt5.7 g

Fremgangsmåde

Lav citrongræsris
1

Bank citrongræs med en kagerulle.

Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits citrongræs i 1-2 min, eller indtil velduftende. Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

Fjern citrongræs.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

Imens, skær lime i både.

Riv hvidløg og ingefær (uskrællet) fint.

Skyl linser under koldt vand i en si.

Bland marinade
3

Bland limesaft, hvidløg, ingefær, sukker, asiatisk woksauce, sojasauce og olivenolie i en lille skål.

Lav sauce
4

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg linser i 2-3 min, eller indtil næsten bløde.

Tilsæt marinade, sænk til middel varme, og lad simre i 6-8 min, eller indtil tyknet.

Forbered mango
5

Imens, skræl mango, skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 2 cm tern.

Skær radiser i kvarte.

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Hak mynte og koriander groft.

Bland srirachamayonnaise og et skvæt vand i en lille skål.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med mango, gulerod, radiser og linser.

Dryp med srirachamayonnaise.

Drys med peanuts, mynte og koriander.

Server med resterende limebåde.