I aften laver vi en velsmagende og nem vegetarisk linsebowl med masser af vidunderlige farver og ingredienser. Citrongræsris danner basen i bowlen, som også indeholder stegte linser og frisk mango, gulerod og radiser. For at få endnu mere farve og smag topper vi med asiatisk mayo, peanuts og frisk mynte og koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Langkornede hvide ris
1 stk
Lime
1 stk
Citrongræs
1 pose
Mynte & koriander
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
75 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Hvidløgsfed
1 pakke
Grønne linser
2 tsk
Ingefær
75 g
Radiser
50 g
Vegansk srirachamayonnaise
1 stk
Gulerod
½ stk
Mango
½ spsk
Smør til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 tsk
Sukker til sauce
1 spsk
Olie til sauce
1 spsk
Olie til stegning
1 spsk
Vand til sauce
Bank citrongræs med en kagerulle.
Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits citrongræs i 1-2 min, eller indtil velduftende. Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
Fjern citrongræs.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær lime i både.
Riv hvidløg og ingefær (uskrællet) fint.
Skyl linser under koldt vand i en si.
Bland limesaft, hvidløg, ingefær, sukker, asiatisk woksauce, sojasauce og olivenolie i en lille skål.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg linser i 2-3 min, eller indtil næsten bløde.
Tilsæt marinade, sænk til middel varme, og lad simre i 6-8 min, eller indtil tyknet.
Imens, skræl mango, skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 2 cm tern.
Skær radiser i kvarte.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Hak mynte og koriander groft.
Bland srirachamayonnaise og et skvæt vand i en lille skål.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med mango, gulerod, radiser og linser.
Dryp med srirachamayonnaise.
Drys med peanuts, mynte og koriander.
Server med resterende limebåde.