topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk plantefarsbowl

Vietnamesisk plantefarsbowl

med hvidløgskogte ris og sød mangosalsa

En hurtigt tilberedt vegetarbowl med vietnamesiske smage. Vi steger plantefars med gulerod, chili, lime, hvidløg, ingefær og sojasauce. Vi serverer vores skønne bowl med hvidløgsris, mangosalsa og gulerodsbånd, og topper med urtemayo, mynte og koriander.

Tags:
Vegetarisk
Stærk
Mælkefri
Hurtig
Allergener:
Æg
Sennep
Hvede
Soja
Gluten
Byg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Hvidløgsfed

150 g

Langkornede hvide ris

1 stk

Lime

½ stk

Mango

½ stk

Rød chili

1 pose

Mynte & koriander

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

1 stk

Agurk

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

160 g

Plantefars

(Indeholder Gluten, Byg, Soja)

2 tsk

Ingefær

2 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olie til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 spsk

Olie til stegning

2 tsk

Sukker til sauce

½ dl

Vand til sauce

2 spsk

Vand til dressing

¼ tsk

Salt til dressing

¼ tsk

Salt til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3444 kJ
Kalorier (kcal)823 kcal
Fedt36.9 g
Mættet fedt4.5 g
Kulhydrat98.7 g
Sukker25.3 g
Protein23.5 g
Salt5.5 g

Fremgangsmåde

Kog hvidløgsris
1

Pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm olivenolie i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits halvdelen af hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på lav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Imens, flæk chili, fjern kerner, og hak fint.

Skær lime i både.

Riv ingefær fint.

Riv halvdelen af gulerod groft, og skræl resten til lange, tynde bånd.

Steg plantefars
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg plantefars i 1-2 min, eller indtil let brunet, og sænk til middel varme.

Tilsæt revet gulerod, chili, limesaft, ingefær, sukker, sojasauce, et skvæt vand og resterende hvidløg, og lad simre i 6-8 min, eller indtil tyknet.

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Forbered frugt og grønt
4

Skræl mango, og skær i 1 cm tern.

Skær agurk i 1 cm tern.

Hak koriander og mynte fint.

Bland urtemayonnaise
5

Bland mayonnaise, et skvæt vand, et nip salt og peber og halvdelen af koriander og mynte i en lille skål.

Bland agurk, mango og et nip salt og peber i en stor skål.

TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med mangosalsa, gulerod og plantefars.

Dryp med urtemayonnaise.

Drys med resterende koriander og mynte.