Appelsinglaseret chokoladekage
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Appelsinglaseret chokoladekage

Appelsinglaseret chokoladekage

6-8 portioner | med hasselnødder

Tag dit forklæde og din kokkehue på, og smøg ærmerne op. Vores kager er perfekte til selv de mindste kokke. Opskrifterne er ikke blot velsmagende og nemme, men også sjove at lave. Chokolade og appelsin er en klassisk kombination. Vi blander kagemiksen med chokoladeknapper, og topper den med en frisk glasur lavet af appelsinsaft og flormelis. Vi topper med appelsinskiver og ristede hasselnødder, og så er den smukke orange, og yderst velsmagende kage klar til at nydes.

Allergener:
Nødder
Gluten
Mælk
Hvede
Æg
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

40 g

Hasselnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Havre, Jordnødder, Rug)

2 stk

Appelsin

50 g

Flormelis

(Kan indeholde Byg, Nødder, Æg, Rug, Lupin, Soja, Hvede, Sesam, Kamut, Khorasanhvede, Jordnødder, Gluten, Mælk, Spelt, Havre)

600 g

Chokoladekagemiks

(Indeholder Gluten, Mælk, Hvede, Æg Kan indeholde Sennep, Soja)

100 g

Mælkechokoladeknapper

(Indeholder Mælk, Soja Kan indeholde Sesam, Spelt, Gluten, Havre, Rug, Nødder, Jordnødder, Byg, Hvede)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)7001 kJ
Kalorier (kcal)1673 kcal
Fedt74.1 g
Mættet fedt23 g
Kulhydrat225.8 g
Sukker64.3 g
Protein24.8 g
Salt2.2 g

Redskaber

Bageplade
Ildfast fad
Cake tin (24cm ø)

Fremgangsmåde

Bag kage
1

Forvarm ovnen til 190°C/170°C (varmluft).

Hæld kagemiks i en rund springform (diameter 20-22 cm) med bagepapir, tilsæt chokoladeknapper, og vend sammen. Spred jævnt ud med en palet.

Bag kage i 30-35 min. 

TIP: Vi anbefaler at lade kagemiks stå i ca. 30 min udenfor køleskabet, inden den bages. - Tjek om kagen er færdig ved at stikke en gaffel ned i kagen. Kagen er færdig, hvis der ikke sidder dej på gaflen, når den trækkes op ad kagen. 

Rist hasselnødder
2

Imens, kom hasselnødder på en bageplade med bagepapir.

Rist i ovnen i 4-6 min, indtil gyldne. 

Hak hasselnødder groft.

Lav glasur
3

Halver 1 appelsin.

Bland flormelis og appelsinsaft [1/2 spsk] i en mellemstor skål.

Skræl den anden appelsin, fjern den hvide hinde, og skær i tynde skiver. 

TIP: Tilsæt mere appelsinjuice, hvis glasuren virker for tyk.

Server
4

Lad kagen køle af inden servering. 

Smør glasur på kagen, og pynt med appelsinskiver og hasselnødder.