Tag dit forklæde og din kokkehue på, og smøg ærmerne op. Vores kager er perfekte til selv de mindste kokke. Opskrifterne er ikke blot velsmagende og nemme, men også sjove at lave. I dag laver vi svensk toscakage, som er yderst populær i vores naboland. Den klassiske toscakage er toppet med mandelglasur, men vores spændende variant får et ekstra twist ved at udover mandler, også indeholde hasselnødder.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
600 g
Sukkerbrødskagemiks
(Indeholder Hvede, Mandler, Æg, Gluten, Mælk, Nødder Kan indeholde Soja, Sennep)
80 g
Mandler
(Indeholder Nødder Kan indeholde Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)
100 g
Sirup
50 g
Flormelis
(Kan indeholde Byg, Nødder, Æg, Rug, Lupin, Soja, Hvede, Sesam, Kamut, Khorasanhvede, Jordnødder, Gluten, Mælk, Spelt, Havre)
40 g
Hasselnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Havre, Jordnødder, Rug)
4 spsk
Smør (trin 2)
1 spsk
Hvedemel (trin 2)
1 spsk
Mælk (trin 2)
Forvarm ovnen til 190°C/170°C (varmluft).
Hæld kagemiks i en rund springform (diameter 20-22 cm) med bagepapir, og spred jævnt ud med en palet.
Bag kage i 20 min.
TIP: Vi anbefaler at lade kagemiks stå i ca. 30 min udenfor køleskabet, inden den bages.
Hak mandler og hasselnødder groft.
Smelt smør [4 spsk ] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Tilsæt flormelis, sirup, hvedemel [1 spsk] og mælk [1 spsk]. Lad simre under omrøring indtil tyknet, 3-4 min.
Vend mandler og hasselnødder i glasuren og fordel over kagen.
Bag videre i 15 min, indtil glasur er gylden og karamelliseret.
TIP: Tjek om kagen er færdig ved at stikke en gaffel ned i kagen. Kagen er færdig, hvis der ikke sidder dej på gaflen, når den trækkes op ad kagen.
Lad kage køle af inden servering.