HelloFreshIconChevronRightSmallMaltidskasserIconChevronRightSmallKoekkenhelte

Køkkenhelte – med Hannah Grant

Køkkenhelte – med Hannah Grant

Kom i gang med at lave mad med dine børn – fremtidens køkkenhelte

Kom i gang med at lave mad med dine børn – fremtidens køkkenhelte

Vidste du, at kun 2 % af danske børn er med til at lave mad hver dag*? Mange forældre oplever udfordringer med at få børnene med i køkkenet, men der er stor interesse for at ændre på det – og det er her, vi gerne vil hjælpe.

Derfor er vi gået sammen med TV-kokken Hannah Grant, som brænder for at vise, at det faktisk kan være både sjovt og nemt at have børnene med i køkkenet, når der skal laves aftensmad – og børnene kan endda også lære en ting eller to, som de kan få gavn af resten af livet.

I samarbejde med Hannah Grant vil vi gøre det nemt og sjovt at lave mad med familiens køkkenhelte. Derfor har vi sammen udviklet 3 opskrifter, der tager maksimalt 25 minutter at lave. Smagene er i top, og retterne er nemme at gå til for både små og store kokke.

Spørgeundersøgelsen er udført af Norstat i januar 2025 og omfatter 1006 danskere i alderen 20-64 år med hjemmeboende børn.

HelloFresh og Hannah Grant skaber køkkenhelte i skolen

Hannah Grant

Hannah Grant er en anerkendt dansk TV-kok med en imponerende baggrund. Hun har nemlig både arbejdet på den 3-stjernede Michelinrestaurant Noma og været holdkok for nogle af verdens bedste cykelryttere i Tour de France. Hannah Grant er i dag kendt fra rollen som fast kok på Go’ morgen Danmark, hvor hun deler sin passion for madlavning med hele Danmark. Derudover er hun både forfatter til en række populære kogebøger, foredragsholder og produkt- og opskriftsudvikler med fokus på ernæring og velsmag – blandt andet for HelloFresh.

Derfor skal børnene med i køkkenet

1. Det er sjovt og lærerigt
Madlavning bliver hurtigt til en leg, når børnene får lov til at hakke, røre og smage. Der kan måske ryge lidt mel på gulvet eller dej på kinden, men det er en del af charmen. Og heldigvis er det også lærerigt. Faktisk mener 87 % af forældrene, at madlavning kan lære børn vigtige livskompetencer, og 83 % tror, at det giver dem gode køkkenevner til fremtiden.
2. Madlavning skruer op for hyggen
At lave mad sammen er en god måde at samle hele familien på – og alle kan bidrage. Når både små og store køkkenhelte hjælper til, bliver der nemlig plads til masser af hygge – også selvom dejen klistrer, eller der ryger lidt for meget salt i sovsen. Det er lige dér, de gode minder opstår, som både skaber stærkere bånd og giver fællesskabsfølelse i køkkenet.
3. Børn lærer om sund og varieret mad
Når børnene hjælper til i køkkenet, lærer de også om vigtigheden af at spise sundt og varieret. 51 % af forældrene mener, at det giver børnene en bedre forståelse for ernæring og sundhed. Når børnene selv er med i køkkenet, bliver de ofte mere nysgerrige på maden, og hele 33 % siger, at de bliver mere villige til at smage nye ting. Og lad os bare være ærlige: De små køkkenhelte synes med garanti, at maden smager bedre, hvis de selv har snittet gulerødderne.

Prøv vores børnevenlige opskrifter – udviklet sammen med Hannah Grant

Danmark elsker takeaway og nemme løsninger

Danmark elsker takeaway og nemme løsninger

Danmark er flere gange blevet kaldt en takeaway-nation – og det er ikke uden grund. Flere og flere danskere vælger nemlig hurtige løsninger som takeaway, for det har aldrig været nemmere at bestille en pizza – endda med levering lige til døren.

Udover at ty til takeaway har mange danskere også tendens til at vælge de nemme retter fra fryseren, når der skal aftensmad på bordet. En færdigret eller tupperware-bøtte i mikroovnen efter en lang dag er trods alt nemt og bekvemt.

Men det store spørgsmål er: Hvad er der blevet af de hjemmelavede måltider? Måske er det tid til finde glæden ved at lave mad fra bunden igen – uden at det behøver at være besværligt. Og det er netop dét, vi vil prøve på med Hannah Grants undervisning og opskrifter.

Forældre vil gerne lave mere mad med børnene

Forældre vil gerne lave mere mad med børnene

Mange forældre vil gerne have børnene mere med i køkkenet, men det er ikke altid nemt at få det til at ske. Kun 2% laver mad med deres børn hver dag * , og kun 7 % tager børnene med i køkkenet 3-4 gange om ugen. 10 % af forældrene laver aldrig mad med deres børn *. Men hvad skyldes det? 26 % fortæller, at manglende tid og overskud i hverdagen gør det svært *, og 25 % oplever, at børnene ikke er så interesserede i at hjælpe til *.



Mange forældre oplever udfordringer med at få de små køkkenhelte med i køkkenet, men der er heldigvis også en tydelig lyst til forandring at spore. Hele 67 % forventer nemlig, at de fremover vil engagere deres børn mere i madlavningen *. Samtidig er 75 % enige i, at madlavning bør være en naturlig del af børns opvækst *, og 94% mener, at det er forældrenes ansvar at lære børnene at lave mad *. Tallene peger på, at mange forældre både har lyst til og ser vigtigheden af at inddrage børnene i madlavningen.

Spørgeundersøgelsen er udført af Norstat i januar 2025 og omfatter 1006 danskere i alderen 20-64 år med hjemmeboende børn.

Hvad kan børn i et køkken?

Hvad kan børn i et køkken?

Er du i tvivl om, hvad du kan sætte dit barn til i køkkenet? Brug barnets alder som pejlemærke, og find inspiration i guiden her:

Børn på 2-3 år elsker at hjælpe til i køkkenet, men det kræver både tid, tålmodighed og lidt ekstra opmærksomhed på sikkerheden. Lad dem føle på råvarerne, hjælpe til med at røre i dejen eller skære bløde ting som banan ud.

Børn på 3-7 år er ofte nysgerrige på arbejdet i køkkenet, så udnyt lysten med en god skammel og sikre arbejdsforhold. Giv dem til opgave at slå æg ud, røre fars sammen eller smage maden til.

Børn på 7-11 år kan mere i køkkenet, så giv dem plads til at prøve, og acceptér småfejlene. Lad dem skære grøntsager ud, følge simple opskrifter eller bage en kage. De vil også elske at være med til at vælge opskrifter.

Børn på 11-14 år kan klare det meste i køkkenet, men her kan motivationen svinge. Giv dem derfor lov til selv at finde opskrifter, handle ind eller lave mad med vennerne.

Børn på 14-16 år kan sagtens lave mad selv, så gør det til en fast del af deres huslige pligter. Giv dem ansvar og plads til at eksperimentere – også selvom deres metode er anderledes end din.

HelloFresh Logo

Nemme madideer til hverdagen

Nemme madideer til hverdagen

Ulvetime, studieforberedelse, overarbejde og trafikpropper. Har du også prøvet, at hverdagen er kommet i vejen for overskuddet til at lave god mad? Læs HelloFresh’ madideer, der tager bare 25 minutter at lave - så kan du kickstarte lysten til at lave lækker aftensmad i hverdagen.
Ulvetime, studieforberedelse, overarbejde og trafikpropper. Har du også prøvet, at hverdagen er kommet i vejen for overskuddet til at lave god mad? Læs HelloFresh’ madideer, der tager bare 25 minutter at lave - så kan du kickstarte lysten til at lave lækker aftensmad i hverdagen.