De danske madtrends er blevet multikulturelle.
I løbet af de seneste år er vi danskere nemlig blevet inspireret af andre lande, mens vi har fyldt op med endnu flere grønne ingredienser på tallerkenen end nogensinde før.
Vi er blandt andet begyndt at komme flere grøntsager end kødstykker på tallerkenen samtidig med, at vi udfordrer de gængse danske ingredienser med sydens råvarer og østens krydderier.
I Danmark er vi nu blevet vilde mad og råvarer, der er inspireret af lande som Indien, Italien og USA, hvor især ærter, bønner, auberginer og tomater bliver brugt flittigt i madlavningen.
I løbet af de seneste år er der kommet et større fokus på grøntsager og grønne alternativer til de kødfulde retter. Det har gjort danskernes madvaner mere sunde, grønne og mættende.
Er du en af dem, som gerne vil have endnu mere grønt flettet ind i maden?
Så bliv inspireret nedenfor.
Pasta, Spaghetti Carbonara, pizza og Ravioli. Vi danskere er vilde med italiensk mad.
Over 20.000 pasta-opskrifter bliver for tiden sendt ud til danskerne, mens næsten 7.000 af os om måneden søger efter, hvordan man laver kartoffelpizza.
Det italienske køkken har vundet endnu større indpas i løbet af de seneste år, og det kan i den grad ses i HelloFresh’ opskriftsunivers. Her er der nemlig kommet endnu flere pasta og pizza opskrifter, så danskerne kan få stillet deres lyst til italienske smage fra sydeuropas varme køkken.
Næsten 50% af danskerne foretrækker at spise og lave mad hjemme.
HelloFresh har studeret tilgangen til madlavning, spisning og udvælgelse af madvarer blandt 501 respondenter i Danmark, og det står klart at madkulturen er under forvandling.
De skandinaviske lande har mange fællestræk, når det kommer til mad - men også mange forskelle. At ramme samtlige præferencer for tre markeder er vanskeligt, særligt i en tid, hvor kostvaner og måltidsmønstre udvikler sig med rivende hast. Det kræver en høj grad af teamwork blandt opskriftsudviklerne, som hele tiden skal balancere nye og spændende opskrifter med de mere velkendte klassikere. De 3 udvalgte opskrifter tilhører forskellige stilarter og koncepter og strækker sig fra det lokale og traditionelle til det globale og moderne.
Indekset i denne artikel er lavet på baggrund af intern data baseret på opskriftvalg foretaget af HelloFresh' danske kunder. Alle data relateres til januar 2021 - september 2021. Supplerende data blev inkluderet for at give en bredere kontekst til Danmarks fødevaretendenser. Søgevolumen er baseret på det gennemsnitlige antal søgninger pr. måned ved hjælp af data fra Google Analytics. Søgningsforøgelser blev fundet ved hjælp af data fra Google Trends.
Repræsentativ undersøgelse udført af Censuswide for HelloFresh inklusiv 501 danskere i september 2021.