Spiser du overvejende plantebaseret, men du nyder du fjerkræ eller rødt kød, hvis det i øjeblikket passer dig? Så spiser du som en fleksitar - en fleksibel vegetar. Her giver kosten dig godt med grønt og sunde proteiner. Ligesom vegetarer.
I løbet af de seneste år, er der kommet flere og flere, der ønsker at ændre måden, de spiser på, og derfor vælger en mere plantebaseret, eller helt vegetarisk, kost. Derfor stiller vi skarpt på fleksitariske opskrifter og retter - som du også kan få med i din måltidskasse fra HelloFresh. Og du kan få den fleksitarisk mad lige døren. Sådan får du en kost, der passer lige ind i din hverdag.
Du kender sikkert udtrykket "flexitarian" fra engelsk. Det minder om ordet "vegetarian" - eller “vegetar” på dansk - og beskriver en kost, hvor du generelt spiser vegetarisk med lidt kød indimellem. Hos HelloFresh kalder vi den fleksitariske måltidskasse for “Mest med grønt”, fordi den - sjovt nok - indeholder mest mad med grønt.
Som fleksitar - eller fleksibel vegetar - opgiver du altså ikke kødet. I stedet skærer du bare en lille smule ned på det, mens du fokuserer på sprøde og friske plantebaserede fødevarer.
Vores opskrifter, der indeholder mest med grønt, har stadig mælkeprodukter og andre animalske produkter på ingredienslisten - men opskrifternes fundament er altid udgjort af sunde, grønne proteiner. Mums!
Grøntsags-baserede opskrifter har rigelig med smag. De plantebaserede alternativer eller oste er nemlig fyldt med naturlige og kraftige smage - eller tilsat krydderier og urter, som er sprængfyldt med indtryk. Og når du engang imellem får madopskrifter med kød, er det også i høj kvalitet med masser af saft og kraft. Det giver det bedste fra begge verdener.
En kostplan, der har mest med grønt, er naturligt fyldt med frugter og grøntsager. Det gør det let som en leg at nå dine seks stykker frugt og grønt om dagen. Det grønne fundament giver altså - helt automatisk - et næringsrigt fundament, som udgør en både sund og balanceret kost.
En af de største fordele ved hverken at leve med en fuldkommen vegetarisk eller vegansk livsstil - men derimod fleksitarisk - er at det er fleksibelt og altså realistisk. I stedet for helt at stoppe med at spise kød, reducerer du mængden - og det gør, at du rent faktisk når i mål med det, fordi du stadig nyder de retter, du elsker. Det gør det lettere at kunne fokusere på de gode grøntsager.
Grøntsags-baserede opskrifter har rigelig med smag. De plantebaserede alternativer eller oste er nemlig fyldt med naturlige og kraftige smage - eller tilsat krydderier og urter, som er sprængfyldt med indtryk. Og når du engang imellem får madopskrifter med kød, er det også i høj kvalitet med masser af saft og kraft. Det giver det bedste fra begge verdener.
En kostplan, der har mest med grønt, er naturligt fyldt med frugter og grøntsager. Det gør det let som en leg at nå dine seks stykker frugt og grønt om dagen. Det grønne fundament giver altså - helt automatisk - et næringsrigt fundament, som udgør en både sund og balanceret kost.
En af de største fordele ved hverken at leve med en fuldkommen vegetarisk eller vegansk livsstil - men derimod fleksitarisk - er at det er fleksibelt og altså realistisk. I stedet for helt at stoppe med at spise kød, reducerer du mængden - og det gør, at du rent faktisk når i mål med det, fordi du stadig nyder de retter, du elsker. Det gør det lettere at kunne fokusere på de gode grøntsager.