Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
I aften går den kulinariske rejse til Amerika, og vi frister med 'buffalo'-blomkål - blomkål som paneres, bages i ovnen, og derefter vendes i buffalosauce lavet af smør, honning, sriracha og ketchup. Vi serverer vores blomkål med sprøde fritter og frisk salat toppet med syltet løg, ost og ranch-inspireret dressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 g
Honning
½ stk
Rødløg
1 stk
Citron
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
4 g
Røget paprika
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Purløg
1 stk
Salat
1 stk
Blomkålsbuketter
20 g
Italiensk hård ost, høvlet
(Indeholder Mælk)
20 g
Sriracha
½ tsk
Salt til kartofler
4 spsk
Mel til panering
½ tsk
Salt til panering
½ dl
Vand til panering
½ tsk
Sukker til syltning
1 spsk
Vand til syltning
2 spsk
Smør til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
1 spsk
Ketchup til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader hvis de er overfyldte
Imens, pisk hvedemel, røget paprika, salt og vand sammen i en stor skål. Vend blomkål i skålen.
Kom bagepapir på en bageplade, og dryp med olivenolie. Fordel blomkål på bagepladen, og dryp igen med olivenolie.
Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil let brunet (vend halvvejs).
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis dejen virker tyk.
Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.
Halver citron.
Bland et skvæt citronsaft, sukker, vand og et nip salt i en lille skål.
Vend rødløg i skålen, og stil til side.
Hæld lage fra inden servering.
Hak purløg fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland purløg, hvidløg, fraiche, mayonnaise og et nip salt og peber i en lille skål.
Skær salat i kvarte på langs.
Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.
Tilsæt honning, salt, sriracha og ketchup, og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt blomkål, og vend sammen.
TIP: Undlad srirachaen, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
Anret blomkål, fritter og salat på tallerkener.
Top salat med rødløg, en smule dressing og høvlet ost.
Server med resterende dressing.