I aften drømmer vi os væk til Amerika og laver American-style bagekartoffel med hvidløg! Vi topper vores kartofler med stegt bacon, forårsløg og fraiche, og serverer dem med en frisk tranebærsalat med kålmix, agurk, æble og solsikkekerner.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Bagekartoffel
2 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Agurk
1 stk
Æble
1 stk
Forårsløg
140 g
Bacon, tern
60 g
BBQ-sauce
(Indeholder Sulfitter, Sennep)
½ pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
150 g
Kålblanding, skåret
(Kan indeholde Selleri)
20 g
Tranebær
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)
10 g
Solsikkefrø
(Kan indeholde Sesam, Nødder, Jordnødder)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft.
Skær kartoffel (uskrællet) i kvarte, og prik små huller med en gaffel.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Hvide Løjer & Urter [1/2 pakke, 2P] og et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 30-35 min, eller indtil gyldne.
Skær agurk i tynde, halve skiver.
Skær æble i tynde, halve skiver.
Snit forårsløg fint.
Opvarm en stor, tør stegepande på middelhøj varme.
Steg bacon i 4-5 min, eller indtil gylden.
Tag panden af varmen, lad køle af en smule, og tilsæt BBQ-sauce.
Vend indtil bacon er dækket, og stil til side.
Bland kålblanding, agurk, æble og tranebær i en stor skål.
Tilsæt fraiche [2 spsk | 4 spsk], krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Anret kartofler og tranebærsalat på tallerkener.
Top kartofler med bacon, en smule forårsløg og fraiche.
Top tranebærsalat med resterende fraiche, forårsløg og solsikkefrø [1/2 pakke, 2P].