Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
I aften går den kulinariske rejse til Amerika, og vi frister med 'buffalo'-blomkål - blomkål som paneres, bages i ovnen, og derefter vendes i buffalosauce lavet af smør, honning, sriracha og ketchup. Vi serverer vores blomkål med sprøde fritter og frisk salat toppet med syltet løg, ost og ranch-inspireret dressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
275 g
Blomkål
4 g
Røget paprika
25 g
Honning
20 g
Sriracha
1 pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Hvidløgsfed
500 g
Kartofler
1 pose
Purløg
1 stk
Salat
½ stk
Rødløg
½ stk
Citron
20 g
Italiensk hård ost, høvlet
(Indeholder Mælk)
4 spsk
Hvedemel (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
½ dl
Vand (trin 2)
½ tsk
Sukker (trin 3)
1 spsk
Vand (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 5)
2 spsk
Smør (trin 5)
1 spsk
Ketchup (step 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, skær blomkål [1/2 stk, 2P] i 2 cm buketter.
Pisk hvedemel [4 spsk | 8 spsk], røget paprika, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og vand [1/2 dl | 1 dl] sammen i en stor skål. Vend blomkål i skålen.
Kom bagepapir på en bageplade, og dryp med olivenolie. Fordel blomkål på bagepladen, og dryp igen med olivenolie. Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil let brunet (vend halvvejs).
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis dejen virker tyk.
Imens, skær rødløg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Halver citron [½ stk, 2P].
Bland et skvæt citronsaft, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt i en lille skål.
Vend rødløg i skålen, og stil til side.
Hæld lage fra inden servering.
Hak purløg fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland purløg, hvidløg, fraiche, mayonnaise og et nip salt og peber i en lille skål.
Skær salat i kvarte på langs.
Smelt smør [2 spsk | 4 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Tilsæt honning, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sriracha og ketchup [1 spsk | 2 spsk], og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt blomkål, og vend sammen.
Anret blomkål, fritter og salat på tallerkener.
Top salat med rødløg og en smule dressing, og drys med høvlet ost.
Server med resterende dressing.