I aften laver vi mad i ægte amerikansk stil. Vi steger cajunpaneret kylling og topper den derefter med 'hot honey' - honning blandet med sriracha. Samtidig laver vi fritter og syrlig kålsalat med citron. Ranchdressing er yderst populær i Amerika, og i dag laver vi vores egen med crème fraiche, purløg, mayonnaise og hvidløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
280 g
Kyllingebryst
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
8 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
50 g
Honning
10 g
Sriracha
½ stk
Citron
1 pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
1 stk
Hvidløgsfed
500 g
Kartofler
150 g
Kålblanding, skåret
(Kan indeholde Selleri)
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
1 pose
Purløg
2 spsk
Hvedemel (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 stk
Æg (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 5)
¼ tsk
Sukker (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, hak purløg fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland fraiche, purløg, mayonnaise, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.
Bland honning og sriracha [1/2 pakke, 2P] i en anden lille skål.
TIP: Spring srirachaen over, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
Læg kylling mellem to stykker bagepapir, bank flade (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle, og krydr med salt.
Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken.
Bland panko og Ay Cajun-ba i en tredje dyb tallerken.
Vend kylling i mel, derefter i æg og til sidst i panko, og overfør til en tallerken.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast i panden. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, halver citron [½ stk, 2P].
Pisk citronsaft [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk |1/2 tsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor skål.
Tilsæt kålblanding, og vend sammen.
Anret kylling, kålsalat og fritter på tallerkener.
Top kylling med honning.
Server med ranchdressing.