I aften bikser vi en hurtig vegetarret sammen, med asiatisk ovnbagt blomkål i hovedrollen. Vi serverer vores blomkål med spændende hvidløgsris, som også indeholder ingefær. Et skønt tilbehør er en både sød og syrlig mangoslaw med sojasauce, forårsløg, lime, koriander, mynte og kål. Vi topper herlighederne med en spicy srirachamajo!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Ingefær
150 g
Jasminris
550 g
Blomkål
37.5 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Mango
1 stk
Forårsløg
1 pose
Mynte & koriander
½ stk
Lime
150 g
Spidskål, skåret
50 g
Srirachamayonnaise
(Indeholder Sennep, Æg)
3 dl
Vand (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
½ spsk
Smør (trin 2)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær blomkål i 3 cm buketter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie* og asiatisk woksauce [1/2 stk, 2P]. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen indtil gyldne, 20-25 min.
Riv ingefær [1/2 stk, 2P] og hvidløg fint. Smelt smør* [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor gryde på middel varme. Svits hvidløg og ingefær i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Skær mango over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 2 cm tern.Hak forårsløg fint. Skær lime i både. Hak mynte og koriander fint.
Bland spidskål med et nip salt* og eventuelt en smule olivenolie* i en skål, og masser med hænderne i 30 sek.
Tilsæt sojasauce [1/2 pakke, 2P], mango, forårsløg, et stort skvæt limesaft og halvdelen af koriander og mynte til skålen med spidskål, og rør godt rundt.
Anret hvidløgsris og mangosalat i dybe tallerkener. Top med blomkål. Drys med resterende koriander og mynte. Server med srirachamayonnaise og resterende limebåde.