topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk blomkål

Asiatisk blomkål

med hvidløgsris og sød mangosalat

I aften bikser vi en hurtig vegetarret sammen, med asiatisk ovnbagt blomkål i hovedrollen. Vi serverer vores blomkål med spændende hvidløgsris, som også indeholder ingefær. Et skønt tilbehør er en både sød og syrlig mangoslaw med sojasauce, forårsløg, lime, koriander, mynte og kål. Vi topper herlighederne med en spicy srirachamajo!

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Sulfitter
Hvede
Sesam
Soja
Sennep
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Ingefær

150 g

Jasminris

550 g

Blomkål

37.5 g

Asiatisk woksauce

(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

1 stk

Mango

1 stk

Forårsløg

1 pose

Mynte & koriander

½ stk

Lime

150 g

Spidskål, skåret

50 g

Srirachamayonnaise

(Indeholder Sennep, Æg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

½ spsk

Smør (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2763 kJ
Kalorier (kcal)660 kcal
Fedt21 g
Mættet fedt3.9 g
Kulhydrat95.1 g
Sukker31 g
Protein15.9 g
Salt3.2 g

Redskaber

Bageplade
Gryde

Fremgangsmåde

Bag blomkål
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær blomkål i 3 cm buketter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie* og asiatisk woksauce [1/2 stk, 2P]. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen indtil gyldne, 20-25 min.

Kog ris
2

Riv ingefær [1/2 stk, 2P] og hvidløg fint. Smelt smør* [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor gryde på middel varme. Svits hvidløg og ingefær i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Forbered frugt og grønt
3

Skær mango over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 2 cm tern.Hak forårsløg fint. Skær lime i både. Hak mynte og koriander fint.

Forbered kål
4

Bland spidskål med et nip salt* og eventuelt en smule olivenolie* i en skål, og masser med hænderne i 30 sek.

Lav mangosalat
5

Tilsæt sojasauce [1/2 pakke, 2P], mango, forårsløg, et stort skvæt limesaft og halvdelen af koriander og mynte til skålen med spidskål, og rør godt rundt.

Server
6

Anret hvidløgsris og mangosalat i dybe tallerkener. Top med blomkål. Drys med resterende koriander og mynte. Server med srirachamayonnaise og resterende limebåde.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image