Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
I aften bikser vi en hurtig vegetarret sammen, med asiatisk ovnbagt blomkål i hovedrollen. Vi serverer vores blomkål med spændende hvidløgsris, som også indeholder ingefær. Et skønt tilbehør er en både sød og syrlig mangosalat med sojasauce, forårsløg, lime, koriander, mynte og kål. Vi topper herlighederne med en spicy srirachamajo.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Ingefær
150 g
Jasminris
550 g
Blomkål
37.5 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
½ stk
Mango
1 stk
Forårsløg
1 pose
Mynte & koriander
½ stk
Lime
150 g
Spidskål, skåret
50 g
Srirachamayonnaise
(Indeholder Sennep, Æg)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
½ spsk
Smør (trin 2)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær blomkål i 2 cm buketter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med asiatisk woksauce [1/2 pakke, 2P] og en smule olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil gylden.
Imens, riv ingefær [½ stk, 2P] og hvidløg fint.
Smelt smør [1/2 tsk I 1 tsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits hvidløg og ingefær i 30 sek, eller indtil velduftende. Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Skræl mango [½ stk, 2P], skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 2 cm tern.
Snit forårsløg fint.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Hak mynte og koriander fint.
Bland spidskål med et nip salt i en mellemstor skål.
TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Tilsæt sojasauce [½ pakke, 2P], mango, forårsløg, et stort skvæt limesaft og halvdelen af koriander og mynte til skålen med spidskål, og vend sammen.
Anret hvidløgsris og mangosalat i dybe tallerkener.
Top med blomkål og resterende koriander og mynte.
Server med srirachamayonnaise og limebåde.