topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk blomkål

Asiatisk blomkål

med hvidløgsris og sød mangosalat

I aften bikser vi en hurtig vegetarret sammen, med asiatisk ovnbagt blomkål i hovedrollen. Vi serverer vores blomkål med spændende hvidløgsris, som også indeholder ingefær. Et skønt tilbehør er en både sød og syrlig mangoslaw med sojasauce, forårsløg, lime, koriander, mynte og kål. Vi topper herlighederne med en spicy srirachamajo!

Tags:
Vegetarisk
<650 kcal 2P-baseret
Plantebaseret
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sulfitter
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

550 g

Blomkål

1 stk

Lime

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

½ stk

Mango

37.5 g

Asiatisk woksauce

(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)

150 g

Jasminris

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Hvidløgsfed

2 tsk

Ingefær

50 g

Vegansk srirachamayonnaise

150 g

Spidskål, skåret

1 stk

Forårsløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til grøntsager

½ spsk

Smør til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til slaw

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2712 kJ
Kalorier (kcal)648 kcal
Fedt22.4 g
Mættet fedt4 g
Kulhydrat91.3 g
Sukker22.7 g
Protein16.2 g
Salt5.2 g

Fremgangsmåde

Bag blomkål
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skær blomkål i 2 cm buketter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med asiatisk woksauce og en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil mør.

Kog ris
2

Imens, riv ingefær (uskrællet) og hvidløg fint.

Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits hvidløg og ingefær i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered frugt og grønt
3

Skær mango over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 2 cm tern.

Hak forårsløg fint. 

Skær lime i både.

Hak mynte og koriander fint.

Forbered kål
4

Bland spidskål med salt i en mellemstor skål.

TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Lav mangoslaw
5

Kom sojasauce, mango, forårsløg, et stort skvæt limesaft og halvdelen af mynte og koriander i skålen med spidskål, og vend sammen.

Server
6

Anret hvidløgsris og mangoslaw i dybe tallerkener.

Top med blomkål.

Drys med resterende mynte og koriander

Server med srirachamayonnaise.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image