I aften bikser vi en hurtig vegetarret sammen, med asiatisk ovnbagt blomkål i hovedrollen. Vi serverer vores blomkål med spændende hvidløgsris, som også indeholder ingefær. Et skønt tilbehør er en både sød og syrlig mangoslaw med sojasauce, forårsløg, lime, koriander, mynte og kål. Vi topper herlighederne med en spicy srirachamajo!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
550 g
Blomkål
1 stk
Lime
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
½ stk
Mango
37.5 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)
150 g
Jasminris
1 pose
Mynte & koriander
1 stk
Hvidløgsfed
2 tsk
Ingefær
50 g
Vegansk srirachamayonnaise
150 g
Spidskål, skåret
1 stk
Forårsløg
½ tsk
Salt til grøntsager
½ spsk
Smør til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til slaw
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær blomkål i 2 cm buketter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med asiatisk woksauce og en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil mør.
Imens, riv ingefær (uskrællet) og hvidløg fint.
Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits hvidløg og ingefær i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Skær mango over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 2 cm tern.
Hak forårsløg fint.
Skær lime i både.
Hak mynte og koriander fint.
Bland spidskål med salt i en mellemstor skål.
TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Kom sojasauce, mango, forårsløg, et stort skvæt limesaft og halvdelen af mynte og koriander i skålen med spidskål, og vend sammen.
Anret hvidløgsris og mangoslaw i dybe tallerkener.
Top med blomkål.
Drys med resterende mynte og koriander
Server med srirachamayonnaise.