topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk kylling

Asiatisk kylling

med sød mangosalsa og forårsløgsris

I aften steger vi asiatisk kylling marineret i asiatisk woksauce. Imens kyllingen steger, koger vi ris, der får ekstra bid ved at blandes med forårsløg. Vi laver også en super skøn mangosalsa, som har en perfekt balance mellem sødt og syrligt. Vi topper med en cremet sojamayo, og så er vi klare til at spise!

Tags:
Børnevenlig
Mælkefri
Hurtig
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sulfitter
Sesam
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Lime

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

½ stk

Rød chili

37.5 g

Asiatisk woksauce

(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)

½ stk

Mango

2 stk

Forårsløg

150 g

Jasminris

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

75 g

Radiser

280 g

Kyllingebryst

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olie til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til salsa

½ tsk

Salt til kød

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3135 kJ
Kalorier (kcal)749 kcal
Fedt27.4 g
Mættet fedt3.6 g
Kulhydrat83.1 g
Sukker17.6 g
Protein42 g
Salt5.2 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Snit forårsløg fint.

Opvarm olivenolie i en gryde på middelhøj varme.

Svits halvdelen af forårsløg i 1-2 min.

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Skær mango over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.

Skær radiser i skiver.

Skær lime i både.

Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.

Bland mangosalsa
3

Bland mango, radiser, et stort skvæt limesaft, chili og resterende forårsløg (gem lidt til anretning) i en skål, og krydr med salt og et nip peber.

TIP: Undlad chilien, hvis ikke alle er til stærk mad.

Steg kylling
4

Skær kylling i 3 cm tykke strimler på et andet skærebræt.

Vend kylling med asiatisk woksauce og salt i en skål.

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Bland sojamayonnaise
5

Imens, bland mayonnaise og sojasauce i en lille skål.

Server
6

Anret forårsløgsris og kylling i dybe tallerkener.

Top med mangosalsa.

Drys med resterende forårsløg.

Server med sojamayonnaise og limebåde.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image