I aften steger vi asiatisk kylling marineret i asiatisk woksauce. Imens kyllingen steger, koger vi ris, der får ekstra bid ved at blandes med forårsløg. Vi laver også en super skøn mangosalsa, som har en perfekt balance mellem sødt og syrligt. Vi topper med en cremet sojamayo, og så er vi klare til at spise!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Lime
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
½ stk
Rød chili
37.5 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)
½ stk
Mango
2 stk
Forårsløg
150 g
Jasminris
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
75 g
Radiser
280 g
Kyllingebryst
1 spsk
Olie til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til salsa
½ tsk
Salt til kød
Snit forårsløg fint.
Opvarm olivenolie i en gryde på middelhøj varme.
Svits halvdelen af forårsløg i 1-2 min.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Skær mango over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.
Skær radiser i skiver.
Skær lime i både.
Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.
Bland mango, radiser, et stort skvæt limesaft, chili og resterende forårsløg (gem lidt til anretning) i en skål, og krydr med salt og et nip peber.
TIP: Undlad chilien, hvis ikke alle er til stærk mad.
Skær kylling i 3 cm tykke strimler på et andet skærebræt.
Vend kylling med asiatisk woksauce og salt i en skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, bland mayonnaise og sojasauce i en lille skål.
Anret forårsløgsris og kylling i dybe tallerkener.
Top med mangosalsa.
Drys med resterende forårsløg.
Server med sojamayonnaise og limebåde.