Lav denne helt fantastiske italienske gratin med velsmagende tomatsauce og ovnbagte aubergineskiver. Gratiner med smeltende mozzarella og top med sprød pangrattato. Melanzane alla parmagiana er en mættende lille festret, der er let at lave, og er et perfekt vegetarisk alternativ. Serveres med frisk og pebret salat og syndigt godt hvidløgsbrød.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
50 g
Revet mozzarella
(Indeholder Mælk)
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Aubergine
1 stk
Pære
3 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Rødløg
½ stk
Baguette
1 pose
Timian
35 g
Rucola
7.5 ml
Balsamico
1 pakke
Tomatpassata
¼ tsk
Salt
½ dl
Vand
efter behov
Smør
Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær aubergine i tynde skiver. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie*. Krydr med salt*. Vend sammen. Bag i ovnen i 10 min.
Hak rødløg fint. Hak hvidløg fint. Hak timian fint. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg rødløg i 3-4 min. Tilsæt timian, salt* og 1/2 hvidløg. Steg i 1 min. Tilsæt tomatpassata og vand*. Lad simre i 2 min.
Bland panko med en smule olivenolie* i en lille skål. Krydr med salt* og peber*.
Fordel lagvis bagt aubergine og tomatsauce i et ildfast fad. Afslut med et lag tomatsauce. Top med revet mozzarella og pankoblanding. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gylden og sprød. Bland en stor klat smør* med resterende hvidløg i en lille skål.
Skær brød [1/2 stk, 2 pers.] over på langs. Smør med hvidløgssmør. Læg på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil gylden og sprød. Skær pære i tynde, halve skiver. Bland balsamico [1/2 pakke, 2 pers.] og en smule olivenolie* i en skål. Vend pære og rucola [½ pose, 2 pers.] i skålen. Krydr med salt* og peber*.
Anret Parmigiana på tallerkener. Server med pæresalat og hvidløgsbrød.