Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Imponer familien med en gylden og velduftende gratin, fyldt med skønne ingredienser. Vi koger kartofler og knoldselleri inden de havner i et ildfast fad sammen med røget laks, en fantastisk sauce med smør, mælk, fløde, hvidløg og grøntsagsbouillon. Vi topper med ost, og når gratinen er i ovnen bikser vi en frisk salat sammen, som giver fin kontrast til den cremede gratin.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
100 g
Koldrøget laks
(Indeholder Fisk)
500 g
Kartofler
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
1 pose
Purløg
1 stk
Hvidløgsfed
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
60 g
Blandet salat
½ stk
Citron
1 stk
Knoldselleri
(Indeholder Selleri)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Hvedemel (trin 2)
1 spsk
Smør (trin 2)
10 spsk
Mælk (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en gryde med saltet vand i kog.
Skræl knoldselleri, og skær i 1/2 cm halve skiver.
Skær kartofler (uskrællet) i 1/2 cm skiver.
Kog kartofler og knoldselleri i 8-10 min, eller indtil næsten færdigkogte, og hæld vand fra.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Tilsæt hvedemel [1 spsk I 2 spsk] under omrøring.
Tilsæt gradvist mælk [2 dl | 4 dl] og madlavningsfløde. Pisk i 3-4 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt hvidløg, grøntsagsbouillon, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og rør rundt.
Fordel halvdelen af kartofler og knoldselleri i et ildfast fad.
Top med røget laks og resterende kartofler og knoldselleri.
Top med flødesauce, og drys med finrevet ost.
Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil kartoflerne er møre og gratinen er gylden.
Imens, skyl salat.
Hak purløg fint.
Halver citron [½ stk, 2P].
Bland salat, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], et skvæt citronsaft og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor skål lige inden servering.
Lad gratin køle en smule af inden servering.
Anret gratin på tallerkener.
Top med purløg.
Server med salat.