Skøn opskrift på balsamicoglaseret sej med ostebagte kartoffelbåde. Når kartoflerne er i ovnen, har vi tid til at bikse en frisk salat sammen med tomat, basilikum og rucola. Vi topper vores stegte laks med balsamicoglace og topper vores tallerken med pestodressing, som passer perfekt til både laks og kartofler.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
1 stk
Tomat
1 pose
Basilikum
1 stk
Hvidløgsfed
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
2 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
40 g
Rucola
24 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
50 g
Cremet pestodressing
½ tsk
Sukker (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i både.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, hak tomat fint.
Hak basilikum fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skyl rucola.
Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med Mamas Favorit [1/2 pakke, 2P] og salt.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min.
Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gennemstegt.
Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Imens, bland tomat, basilikum, rucola i en skål, og krydr med salt og peber. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Opvarm samme stegepande (tør af først) på middel varme.
Tilsæt balsamico og sukker [1/2 tsk | 1 tsk], og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Tag panden af varmen.
Tag bagepladen ud af ovnen, når kartoflerne har 4-5 min tilbage.
Drys med finrevet ost og hvidløg, og dryp med en smule olivenolie.
Bag i ovnen i 3-4 min, eller indtil osten er gylden.
Anret kartofler, laks og salat på tallerkener.
Pensl laks med en smule balsamicoglace, og øs resten over salat.
Server med pestodressing.