topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-blomkål

BBQ-blomkål

med kidneybønner & vildrissalat

Har du aldrig hørt om BBQ-blomkål? Så er det på tiden, du prøver denne uimodståelige kombination, som du sikkert kommer at få lyst til at lave mange gange. Som tilbehør har vi samlet et fyrværkeri af farver og smage i den smukke vildrissalat, som lokker med peberfrugt, bønner, forårsløg og stegt majs. Vi topper med koriander og med lige tilpas krydret cajun-aioli, og så regner vi altså desværre ikke med, at der er nogle rester tilbage til i morgen!

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Sulfitter
Sennep
Æg
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

550 g

Blomkål

60 g

BBQ-sauce

(Indeholder Sulfitter, Sennep)

½ pakke

Kidneybønner

1 stk

Rød peberfrugt

100 g

Vilde basmatiris

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

1 stk

Forårsløg

30 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 dåse

Majs

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Lime, økologisk

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)327 kcal
Energi (kJ)1367 kJ
Fedt14.9 g
Mættet fedt1.5 g
Kulhydrat34.7 g
Sukker13 g
Protein7.6 g
Salt1.9 g

Fremgangsmåde

Bag blomkål
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær blomkål i 3 cm buketter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med BBQ-sauce, og krydr med salt* og peber*. Drys med panko, og vend sammen. Bag i ovnen i 15-20 min.

Kog ris
2

Bring en gryde med vand* (se ingrediensliste) i kog. Tilsæt ris og et nip salt*, og lad simre under låg på lav varme i 15 min. Hæld vand fra, og kom ris tilbage i gryden. TIP: Fjern ikke låget!

Forbered råvarer
3

Opvarm en en stor stegepande på høj varme. Hæld væde fra majs, og steg i 3-4 min, eller indtil de begynder at få farve. Overfør til en stor skål. Skyl kidneybønner [1/2 pakke, 2 pers.] under koldt vand* i en si. Hak peberfrugt fint. Snit forårsløg fint. Skær lime i både.

Bland grøntsager
4

Tilsæt peberfrugt, kidneybønner, forårsløg, et stort skvæt limesaft, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* til skålen med majs, og rør godt rundt. Bland Ay Cajun-ba, aioli og et skvæt vand* i en lille skål. 

Bland rissalat
5

Bland ris i skålen med grøntsager. Smag til med salt* og peber*. TIP: Det er vigtig at smage til! Tilsæt eventuelt mere limesaft.

Server
6

Anret rissalat og blomkål på tallerkener. Dryp med cajunaioli.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image