Har du aldrig hørt om BBQ-blomkål? Så er det på tiden, du prøver denne uimodståelige kombination, som du sikkert kommer at få lyst til at lave mange gange. Som tilbehør har vi samlet et fyrværkeri af farver og smage i den smukke vildrissalat, som lokker med peberfrugt, bønner, forårsløg og stegt majs. Vi topper med koriander og med lige tilpas krydret cajun-aioli, og så regner vi altså desværre ikke med, at der er nogle rester tilbage til i morgen!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
550 g
Blomkål
60 g
BBQ-sauce
(Indeholder Sulfitter, Sennep)
½ pakke
Kidneybønner
1 stk
Rød peberfrugt
100 g
Vilde basmatiris
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Forårsløg
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 dåse
Majs
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Lime, økologisk
2.5 dl
Vand
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær blomkål i 3 cm buketter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med BBQ-sauce, og krydr med salt* og peber*. Drys med panko, og vend sammen. Bag i ovnen i 15-20 min.
Bring en gryde med vand* (se ingrediensliste) i kog. Tilsæt ris og et nip salt*, og lad simre under låg på lav varme i 15 min. Hæld vand fra, og kom ris tilbage i gryden. TIP: Fjern ikke låget!
Opvarm en en stor stegepande på høj varme. Hæld væde fra majs, og steg i 3-4 min, eller indtil de begynder at få farve. Overfør til en stor skål. Skyl kidneybønner [1/2 pakke, 2 pers.] under koldt vand* i en si. Hak peberfrugt fint. Snit forårsløg fint. Skær lime i både.
Tilsæt peberfrugt, kidneybønner, forårsløg, et stort skvæt limesaft, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* til skålen med majs, og rør godt rundt. Bland Ay Cajun-ba, aioli og et skvæt vand* i en lille skål.
Bland ris i skålen med grøntsager. Smag til med salt* og peber*. TIP: Det er vigtig at smage til! Tilsæt eventuelt mere limesaft.
Anret rissalat og blomkål på tallerkener. Dryp med cajunaioli.