topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
 BBQ-glaseret kylling

BBQ-glaseret kylling

med persillekartofler og æblesalat

Kød, kartofler og grøntsager. Så enkelt kan det være, og så enkelt er det, når vi skal lave mad i aften. Vi steger svineschnitzler, indtil de er gyldne. Samtidig koger vi kartofler, som vi derefter blander med basilikum og smør, og så bager vi broccoli og gulerødder. Vi topper med cremet aioli, og så er maden er klar til at blive serveret!

Tags:
Hurtig
Hvedefri
Børnevenlig
Allergener:
Sulfitter
Sennep
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

60 g

BBQ-sauce

(Indeholder Sulfitter, Sennep)

½ stk

Citron

500 g

Kartofler

150 g

Kålblanding, skåret

1 pose

Bredbladet persille

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

1 stk

Æble

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

¼ tsk

Sukker (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Smør (trin 4)

½ dl

Vand (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3260 kJ
Kalorier (kcal)779 kcal
Fedt35.8 g
Mættet fedt8 g
Kulhydrat72.9 g
Sukker25.5 g
Protein43.7 g
Salt2.8 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Stil til side med låg på.

Steg kylling
2

Krydr kylling med salt.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet.

Sænk til middel varme. Steg videre i 2-3 min på hver side, eller indtil gennemstegt, og overfør til en tallerken.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav æblesalat
3

Imens, skær æble i 1 cm tern.

Halver citron [½ stk, 2P].

Pisk olivenolie [1 spsk | 2 spsk], citronsaft [1 spsk | 2 spsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] sammen i en stor skål.

Vend kålblanding og æble i skålen.

Glaser kylling
4

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande på middel varme

Tilsæt BBQ-sauce og vand [1/2 dl | 1 dl], og lad simre i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet.

Tilsæt kylling, og vend sammen.

Tilsæt persille
5

Hak persille fint.

Vend persille og mayonnaise i gryden med kartofler lige inden servering. 

Smag til med salt og peber.

Server
6

Anret æblesalat, kartofler, kylling og BBQ-sauce på tallerkener.